Húszezer forintot kért a rendőrjárőr

A Szegedi Ítélőtábla kedden született jogerős ítéletében kétéves börtönnel sújtotta P. Leventét, aki korábban a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bevetési osztályán volt járőr, ám a büntetés végrehajtását öt évre felfüggesztette. Emellett a bíróság 100 ezer forint mellékbüntetéssel és 20 ezer forint vagyoni előny erejéig vagyonelkobzással, valamint lefokozással büntette a volt rendőrt.

P. Levente 2002-től dolgozott a Tisza Határvadász Századnál, majd 2008-tól a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bevetési osztályán lett járőr. A vádlott 2008. július
1-jén szolgálati autóban járőrszolgálatot teljesített, és ezalatt a Mars téren intézkedett T. M.-né egy szegedi lakossal szemben, aki a tilos jelzés ellenére az úttesten parkolt. Ennek során a vádlott megállapította, hogy T.-né vezetői engedélyének orvosi alkalmassági ideje lejárt. Ezért T.-né vezetői engedélyét bevonta, arról elismervényt adott át, és közölte a szabálysértővel: a két szabálysértés miatt 50-100 ezer forint közötti összegű bírságra számíthat.

Az intézkedés után a vádlott jelentést tett elöljárójának, már tudva, hogy szabálytalanul járt el. Túllépte hatáskörét, mert a tilos parkolás és a vezetői engedély lejárta miatt nem vonhatta volna be a gépjárművezetői engedélyt. Ezután elöljárója tanácsára elment a megbüntetett nő lakására, ahol üzenetet tudott hagyni. Majd amikor a nő bement a rendőrségre, akkor P. Levente azt mondta neki, azért nem tudta leadni a jogosítványt az okmányirodában, mert a köztisztviselői nap miatt ott nem dolgoztak, ezért a jogosítványt visszaadja.

Másnap délelőtt a vádlott telefonon megkereste a nőt, személyes találkozót kért tőle, amikor találkoztak, azt ígérte, nem tesz feljelentést, ha kap 20 ezer forintot T.-nétől. A nő a pénzt átadta, majd a történtekről értesítette a rendőrséget - tudtuk meg a Szegedi Ítélőtábla szóvivőjétől.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.