Kettős börtönőrhalál

Két börtönőr meghalt hétfőn reggel szolgálatváltáskor a szé-kesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetben, amikor egy büntetés-végrehajtási felügyelő szolgálati fegyverével lelőtte az egyik női munkatársát, majd a lövöldöző férfi ugyanazzal a fegyverrel öngyilkosságot követett el - egyelőre csupán ezek a tények biztosak a kettős börtönőrhalál ügyében, miután a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának sajtóosztályán érdeklődésünkre nem közöltek további részleteket az üggyel kapcsolatban.

A történteket a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a BVOP bevonásával a Budapesti Katonai Ügyészség vizsgálja. Ács Tibor, a katonai ügyészség szóvivője hétfő délután feltett kérdésünkre válaszolva azt mondta: egyelőre a nyomrögzítés és az adatgyűjtés folyik, így semmilyen információt sem tud adni a bűncselekmény kiváltó okáról. Hozzátette: a vizsgálat későbbi szakaszában is csak akkor nyilatkozhat a tettes indítékairól, ha azok nem sértik a nyomozás érdekeit. Ács Tibor éppen ezért nem kívánta kommentálni azt az információnkat, hogy a tragédia hátterében a gyilkos és az áldozat személyes konfliktusa állhatott. Azt viszont kérdésünkre cáfolta, hogy a tettes és az áldozat házaspár lett volna.

A BVOP közleménye szerint a tragikus esemény a fogvatartottakat semmilyen módon nem érintette, az intézet biztonsága egy percig sem forgott veszélyben. Ezzel kapcsolatban Ács Tibor megerősítette, hogy a bűntény a börtönnek abban a részében történt, ahol nem tartózkodnak fogvatartottak.

A részletek iránt érdeklődtünk R. Szabó Ágnesnél, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjénél, valamint Cséri Zoltán ezredesnél, a székesfehérvári börtön parancsnokánál, ám mindketten azt közölték: az ügyben kizárólag a katonai ügyészség illetékesei nyilatkozhatnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.