Elment a saját temetésére

Magyarország: zsarolókat fogtak Nyíregyházán. Brazília: elment a saját temetésére egy férfi. USA: autója tetején utaztatta a lányát. A Népszabadság pénteki számának színes hírei.

Gyilkossággal fenyegettek meg egy fiatalembert Nyíregyházán: négymilliós tartozásról szóló aláírást követelve tőle; a két gyanúsítottat őrizetbe vették. A zsarolók kilátásba helyezték, hogy megölik. A sértettnek fedezetként egy nagy értékű gépkocsit is kellett volna biztosítania. Az autó azonban nem az ő nevén volt, ezért a zsarolók Miskolcra vitték, hogy a névleges tulajdonos, a fiatalember anyja írásban lemondjon a járműről. A megfenyegetett embernek közben sikerült értesítenie a rendőrséget. A 26 és 30 éves nyírpazonyi zsarolók kocsijából egy kés, bokszer és gázpisztoly is előkerült. A nyomozók úgy tudják, a zsarolás hátterében kétes üzleti ügyek álltak a felek között. (MTI)

Orosz katonák a november hetediki parádéra készülnek. Közülük kettőt tegnap bemelegítés közben kaptak lencsevégre a Vörös téren

Négy mongol határsértőt találtak a határrendészek Gyula és Kétegyháza között az országúton - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense tegnap. Albert István elmondta: a négy mongol állampolgár semmilyen módon nem tudta igazolni magyarországi tartózkodása jogszerűségét. Elmondásuk szerint egy általuk ismeretlen helyen lépték át a határt. A magyar hatóság átadta őket a román határrendészeti szerveknek. (MTI)

Saját lábon ment el a temetésére egy férfi Brazíliában, amivel igencsak meglepte a családját, bár ő is csodálkozott, hogy temetik. Az 59 éves "élő halottról" azt hitte a családja, hogy halálos autóbalesetet szenvedett. A valódi áldozat arca annyira roncsolódott, hogy nemigen lehetett felismerni, ezért nézhette a temetésére betoppanó férfinak egy nagynénje és négy barátja. Ők azonosították, anyja és egy unokahúga kétkedett, de fejet hajtott a többség véleménye előtt. A férfi közben kocsmázással töltötte az időt, és mikor végre hazatért, már majdnem eltemették. Hamarosan kiderült a halott személyazonossága. Paranából egy másik brazil államba vitték eltemetni. (MTI)

Északi pályaudvar címmel ingyenes vasúti és vasútmodell-kiállításnak ad otthont péntektől 4 héten át egy bevásárlóközpont Budapesten. Az eseménysorozathoz az UNICEF jótékonysági akcióval kapcsolódik. A Duna Plazában az érdeklődők házi készítésű kerti vasutat üzemeltethetnek, megtanulhatnak terepasztalt építeni, és apró szerelvényeket láthatnak. Több mint 20 vitrinben vasútmodellezéshez kapcsolódó építmények láthatók, egyebek mellett papírból készített vasútállomás, bakterház és tartálykocsi. Az érdeklődők megmászhatják a Kemencei Erdei Kisvasút közel 100 éves mozdonyát, beülhetnek egy múlt század eleji utazófülke-belsőbe és egy eredeti hajtányt is megtekinthetnek. Az eseménysorozathoz az UNICEF akcióval kapcsolódik: egy vidámparki kisvasutat állítanak fel, amin a gyerekek a novemberi hétvégéken, péntektől vasárnapig utazhatnak. A menetjegy egy 150 forintos UNICEF-képeslap, amelynek megvásárlásával különböző gyermekprogramokat támogathatnak a látogatók. (MTI)

Feltárták az ország első átmenő barlangját. Bükki és bakonyi barlangkutatók feltárták az ország első úgynevezett átmenő barlangját a Bükk-fennsíkon. A 3000 méternyi üreg a Szivárvány-barlangot és a Sebes-barlangot köti össze. Különlegessége, hogy olyan rendszer, amelynek vízelvezető járata a forrástól a víznyelőig ismert. A feltárás 2006 áprilisában kezdődött meg. (MTI)

Nehezéknek használta lányát az autója tetején. Három hónapi börtönt, 40 óra közmunkát és két tanfolyami beutalót kapott az az anya, aki kocsija tetején, egy kartondobozban autóztatta 13 éves lányát az Egyesült Államokban. Ugyanakkor csak 5 napot kell leülnie. A hatóságot autósok értesítették telefonon, miután elhűlve látták a bakfist a kocsi tetején. A 37 éves nő azzal védekezett, hogy a doboz nem fért be a kocsiba, lánya pedig nehezéknek kellett bele. A gyerek remek mókaként élte meg az egészet, anyja szerint tökéletes biztonságban volt, mert a dobozt jól lekötözték. A bíróság ezt nem így találta, és kiskorú veszélyeztetése miatt elítélte az anyát. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.