Az újranézés ára

Egyelőre a televíziós csatornák a HD-képminőséggel nem csábíthatják igazán a nézőket. Inkább a szolgáltatások állnak egymással versenyben.

Egyelőre nem a nagyobb felbontással jobb minőséget produkáló, úgynevezett HD-kép a digitális televíziózás fő hozadéka Magyarországon. Amíg a legtöbb műsort nem HD-ban sugározzák, fontosabbak lehetnek a kiegészítő szolgáltatások. A képernyőn lapozgatható tévéújság és az éppen futó műsorról olvasható ismertető. (Még ha a rendezőnek, a filmkészítés legfontosabb szereplőjének a nevét érthetetlen módon nem is adják meg.) Egyes szolgáltatóknál a digidoboz segítségével meglehetősen sok műsor rögzíthető és nézhető vissza később. Az UPC szeptembertől igénybe vehető szolgáltatása, a videotár. Eddig mozi- és természetfilmeket, illetve gyermekműsorokat lehetett visszanézni vele. Mostantól hagyományos tévéműsorokat is ki lehet választani a listából.

Tegnap óta az RTL Klub műsorait lehet elérni, de a tervek szerint fokozatosan bővül a most még csak a fővárosi UPC-előfizetők számára elérhető szolgáltatás kínálata. A tévéző a távirányító megfelelő - on demand feliratú - gombjával hívhatja a listát a képernyőre. Gombnyomással választhatja ki a már sugárzott adást. Az RTL Klub napi műsorait, sorozatait az élő sugárzást követően egy héten át, a heti rendszerességű show-műsorokat egy hónapig lehet visszakeresni. Jelenleg ezekről van szó: Barátok közt, Fókusz, Vacsoracsata, Csillag születik, Benkő feleséget keres, Esti Showder, Gálvölgyi Show, Heti Hetes.

Egy részük - Fókusz - ingyen nézhető meg, a többiért fizetni kell. A cég a díjat a szokásos számlán számítja föl a havi díj mellett.

A tévétárból megrendelt műsorok egyszeri díj fejében 24 órán át érhetők el, és ez idő alatt korlátlanul megtekinthetők, illetve megállíthatók és újraindíthatók. A november végéig tartó próbaidő alatt a digitális tárban megtalálható összes tévéműsort ingyen lehet nézni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.