Szuperhős lett a volt japán miniszterelnök

Koidzumi Dzsunicsiro földönkívüli lett. Legalábbis egy japán mozifilm erejéig. Az év végén bemutatásra kerülő film producerei állítólag olyan személyt kerestek az Ultraman King nevű szuperhős hangjához, amely egy tapasztalt vezető képét idézi fel a nézőkben.

A volt japán kormányfő eredetileg nem akarta elvállalni a feladatot, de elmondása szerint végül huszonnyolc éves fia beszélte rá, aki politikától visszavonult apjától nemrég vette át a parlamenti képviselői széket. A hatvanhét éves Koidzumi a japán populáris kultúra egyik legnépszerűbb tévésorozatának moziváltozatában a maszkos, piros-ezüst jelmezes, idős klánvezér, az Ultraman King hangját fogja kölcsönözni. Az Ultraman-sorozaton több generáció nőtt fel, és 1966 óta szerepel a japán tévében. Földönkívüli főhőse - aki szörnyektől menti meg a Földet - olyan népszerűségnek örvend a szigetországban, mint az USA-ban a Superman vagy a Pókember.

Koidzumi 2001 és 2006 között a modern kori Japán egyik legkarizmatikusabb miniszterelnöke volt, aki politikai pályafutása alatt sem vetette meg a show-elemeket. Amerikai látogatásakor például George W. Bush amerikai elnökkel ellátogatott Gracelandbe, ahol Elvis Presley-slágereket énekelt. Az Ultraman-sorozatból készült Ultragalaktikus megaszörnyháború című filmet decemberben mutatják be Japánban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.