Orgazdákra csapott le a rendőrség

Megtalálták a tavaly decemberben a belga nagyköveti rezidenciáról ellopott festményeket és egyéb értékeket annál az öt embernél, akiket elfogtak a fővárosban - közölte tegnap a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság felderítő osztályának vezetője. Blitz Miklós elmondása szerint a nyomozók az "összes" törvényes eszköz igénybevételével jutottak az orgazdák nyomára: október 8-án egy budapesti, XI. kerületi telephelyen egy 25 éves budaörsi, egy 35 éves érdi és egy 29 éves sóskúti férfi épp öt értékes festményt, illetve egy antik órát próbált értékesíteni.

A házkutatásokon kábítószert is találtak. Egy héttel később újabb két gyanúsított került rendőrkézre: egy 40 éves érdi férfi és egy 36 éves érdi nő.

Mivel a nyomozók tudták, hogy a párosnál lőfegyver is van, az elfogásban a Terrorelhárító Szolgálat munkatársait is bevetették. Az éles Parabellumot egy mikrohullámú sütőben találták meg, de két gázriasztófegyver, töltények és további festmények is voltak a lakásban elrejtve. Az osztályvezető közlése szerint a kilenc értékes festmény között egyebek mellett Szinyei Merse Pál, Székely Bertalan, illetve németalföldi festők képei is fellelhetők. Egy részük egy magángyűjteményből, a többi a belga nagyköveti rezidenciáról származik. A gyanúsítottak közül orgazdaság gyanúja miatt négyet előzetes letartóztatásba helyeztek. Egy 30 éves pomázi férfit keresnek. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.