Kilencven év börtön a vegasi magyar lövöldözőnek

Kilencven év börtönre ítélték a Las Vegas-i magyar lövöldözőt; az 53 éves Steven Francis Zegrean (Zegreán István) az ítélethozatal előtt bocsánatot kért áldozataitól - jelentette tegnap az amerikai sajtó.

Zegreán 2007. július 6-án egy Las Vegas-i kaszinóban tüzet nyitott a játékteremben tartózkodókra; négy embert sebesített meg, de egyiküket sem súlyosan.

Az USA-ban élő Steven Francis Zegrean volt szobafestő korábban elvesztette állását, kétszer elvált, utolsó dollárjait pedig szerencsejátékon verte el a kaszinóvárosban. 2007. július 6-án ittasan, hosszú kabátja alatt egy 9 milliméteres pisztollyal, tömérdek lőszerrel a zsebeiben bement a New York New York kaszinóba, mintegy két órát eltöltött az egyik étkezőben, majd egy galériáról tüzet nyitott a játékteremben tartózkodókra. Amikor fegyvere elakadt, egy szolgálaton kívüli katona lefogta, majd mások is segítettek ártalmatlanná tenni.

Az ügyvédek és a védelem egyetlen tanúja, egy pszichológus szerint a férfi tettét az vezérelte, hogy végső kétségbeesésében öngyilkosságot akart elkövetni, magára akarta vonni a figyelmet, és abban reménykedett, hogy a rendőrök lelövik. Maga az ámokfutó korábban azt mondta tettéről, "segélykiáltás volt (...), hogy véget vessek az életemnek". A hétfői ítélethozatalkor azt mondta, csak remélni tudja, hogy az emberek megkönyörülnek rajta.

Az ügyész a coloradói Columbine gimnáziumban történt 1999-es, 14 halottat követelő és a Virginia egyetemen végrehajtott 2007-es vérengzéshez hasonlította az esetet, utóbbinak 33 halottja volt. Az elítélt ügyvédje közölte, hogy félrevezetőnek tartja ezeket a hasonlatokat. Szerinte védencét nem a gyűlölet vezérelte: megfellebbezik az ítéletet. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.