Börtön lehet a ballonos 'tréfából'

A hatóságok félrevezetése és más bűncselekmények miatt hat év börtönt kockáztat egy Colorado állambeli házaspár, amelynek hatéves kisfiáért egy ország aggódott élő, egyenes tévéadásban - mint kiderült, teljesen feleslegesen. Bár ideiglenesen lezárták a denveri nemzetközi repülőteret, és a nemzeti gárda két helikoptere is órákon át kereste a kis Falcon Heene-t, a fiú nem eshetett ki az apja eszkábálta, gomba alakú héliumballonból, amelyen állítólag egyedül indult légi útjára, ugyanis fel sem szállt rajta: otthon bújt el a padláson.

Amerikát nem is az egyedi eset, a kissé bogarasként ismert szülők rossz tréfája izgatja utólag, hanem az: mit vált ki emberekből a médiafelhajtás.

- Országos figyelemre törekedtek (a szülők), abban a reményben, hogy tévés szerződéshez juthatnak vele - mondta az indítékról a megyei seriffhelyettes.

A Heene házaspár vérszemet kaphatott annak révén is, hogy szerepelt az ABC csatorna Feleségcsere (Wife Swap) valóságshow-jának két epizódjában - ebben a szexuális tartalmat ígérő cím dacára a feleségek nem az ágyukat osztják meg botcsinálta új férjükkel, hanem egy másik család életébe igyekeznek beilleszkedni. Egy fiatal alkalmazott fizikus is megerősítette: Heene együtt dolgozott vele egy terven, amelynek során meteorológiai ballonból ufóra emlékeztető repülő csészealjat készített volna, hogy felkeltse a média érdeklődését. De tudomása szerint kisgyerek bevonásáról nem volt szó.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.