Ál-utazásszervező miatt elmaradt a nászút

Akadt, aki az idei nyaralásnak intett kényszerű búcsút, volt akinek a nászútja maradt el, miután kiderült: ál-utazásszervezőnek fizettek be százezer forintot egyhetes thaiföldi nyaralásukért.

A 41 éves R. László ennyiért ajánlott egyhetes thaiföldi nyaralást az érdeklődőknek,
e-mailban. Az összeg magában foglalta a repülőjegyet, a hotelt (reggelivel) és egy-két helyi programot. Több tucat nyaralni vágyó fizette be R. magánbankszámlájára a kért összeget. Egy kisebb csoport ki is utazott. Tőlük R. azt kérte, meséljék el ismerőseiknek, hogy mennyire jól érezték magukat. "Nincs jobb reklám az elégedett utazók elbeszéléseinél", mondta. És az első turnus elégedett tagjai eleget is tettek a kérésnek.

A második csoport már el sem indult. R. és a hírek szerint jelenleg is Thaiföldön tartózkodó társa (róla a rendőrség nem kívánt információt adni) a befizetett milliókat felvették, és elosztották egymás közt.

A múlt pénteken egy kisebb delegáció érkezett a BRFK-ra, hogy feljelentést tegyen mintegy 130-150 károsult nevében az ál-utazásszervező ellen. Korántsem biztos azonban, hogy minden idők egyik legnagyobb utazási csalásának csak 150 sértettje van. A mostani feljelentőket, egy baráti kör beszélte rá a befizetésre. A nyomozók még aznap elfogták R.-t, aki Thaiföldön lévő társára hárította a felelősséget a történtekért. Egyelőre a rendőrség újabb és újabb tanúkat hallgat ki. Azt ma még megjósolni is nehéz, mikor kerülhet sor R. és meg nem nevezett társának szembesítésére. Thaiföld és Magyarország között nincs kiadatási egyezmény, így sok más oda menekülő körözött bűnözőhöz hasonlóan a csaló utazásszervező is évekig meghúzhatja ott magát.

A rendőrség addig is megkísérli felkutatni R. és társa lefoglalható ingóságait és ingatlanait, hogy abból próbálják meg kártalanítani a hoppon maradt utasokat. (F. Gy. A.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.