E. Zsanett igazat mondhatott

Fordulatot hozhat a Zsanett-ügyként ismertté vált perben a legújabb igazságügyi szakértői vélemény, amely szerint E. Zsanettet megerőszakolták, s valószínűsíthető, hogy ezt a lány által vádolt rendőrök követték el 2007. május 4-én. Igaz, a konkrét időpontra és a konkrét személyekre vonatkozó állítások a feltáró beszélgetéssel teljesen egyértelműen nem igazolhatók.

Ha az E. Zsanett által kezdeményezett pótmagánvádas eljárásban a Fővárosi Bíróság megalapozottnak tartja az immár harmadik, Kovács József által jegyzett szakértői véleményt, az áttörést hozhat az ügyben. A tegnap ismertetett szakvélemény egybecseng Bagdy Emőke pszichológus professzor megállapításaival, s ellent mond a korábbi, Görög Éva szakértői véleményének, amely lényegében kitalációnak minősítette az E. Zsanett által elmondottakat.

A szaktekintélynek számító egyetemi tanár Bagdy Emőkét többen támadták. Az ügy odáig fajult, hogy a professzor aszszony visszaadta az igazságügyi szakértői jogosítványát. Szerinte a véleményét egyáltalán nem vették figyelembe, az erőszakkal gyanúsított rendőröket pedig a hivatalos eljárásban végül bizonyíték hiányában felmentették, azaz ügyük még a vádemelésig sem jutott el.

Tuza Péter, Zsanett ügyvédje kérdésünkre kijelentette: a szakvélemény önmagáért beszél. A harmadrendű vádlott képviselője, Magyar György szerint a szakértő megállapítása csak egy vélekedés.

Kovács József és Görög Éva szakértőket november 25-én szembesíti egymással a bíróság.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.