Brutális romániai rablók ámokfutása

Vádemelési javaslattal zárta le a BRFK az eljárást annak a romániai rablóbandának az ügyében, amely a gyanú szerint a múlt nyáron az autójáért ölt meg egy fiatal budapesti nőt.

Egy Szlovákiában lopott autóban vettek őrizetbe a nyomozók két román állampolgárságú férfit. Őket - egyebek között - azzal gyanúsítja a BRFK, hogy 2008. július 25-én este tíz óra tájban a XIX. kerületben megöltek egy fiatal nőt Nissan típusú autójáért. A kocsit, áldozatuk táskájával együtt Romániába vitték eladni. Ez lett a vesztük.

Áldozatuk mobiltelefonjának "mozgása" és híváslistája alapján ugyanis sikerült azonosítani a feltételezett gyilkosokat, F. Józsefet (34) és R. Attilát (42). A BRFK osztályvezetője, Szigeti József szerint a két férfi és további két társuk több, brutális kegyetlenséggel végrehajtott rablást követett el Magyarországon.

- Előbb ütöttek, majd ha áldozatuk még meg tudott szólalni, az értékei felől faggatták - fogalmazott az osztályvezető.

A romániai rablók ámokfutása 2008. június 27-én egy kömpöci tanyán kezdődött. A vizsgálatok szerint a tanyatulajdonos azért élte túl a támadást, mert átvonszolta magát az egyik szomszédos tanyára, ahonnan segítséget hívtak hozzá. Alig egy héttel később Vecsésen a házában támadtak egy vállalkozóra, majd miután megölték, összeszedték az értékeit és elmenekültek. Rá két hétre Taksonyban - hatéves gyermekük szeme láttára - vertek kis híján halálra egy házaspárt; a mentők életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba őket.

A rendőrség szerint nem zárható ki, hogy országszerte több, brutális kegyetlenséggel elkövetett rablást is végrehajtottak, "kétséget kizáró bizonyíték" azonban csak arra van, hogy ezt a három esetet (valamint a XIX. kerületi gyilkosságot) ők követték el.

A három rablásnál a párosnak nagy valószínűséggel segítőik is voltak. A nyomozók gyanúja szerint az első három rablást tipp alapján követték el, s amíg ők áldozatuk lakásában voltak, valaki az utcán figyelt. A nyomozás adatai szerint Sz. István volt az első három rablásnál a felbujtó, S. Előd pedig figyelőemberként segítette a párost.

A rablók ámokfutása 2008. július 25-én ért véget az Üllői út XIX. kerületi szakaszán lévő garázssoron, ahol autójáért megöltek egy fiatal nőt.

A rablógyilkosokat tettükért akár ténylegesen életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.