Megműtötték a sebesült rendőrt

Több műtéten átesett, de már túl van az életveszélyen az a rendőr, akit péntek éjjel lőtt meg egy férfi a III. kerületben egy rendőrségi akció során - mondta Révai Róbert rendőr főorvos szombaton, miután a BRFK bűnügyi főigazgatójával közösen meglátogatták a Honvéd Kórházban ápolt őrnagyot.

Bodnár Zsolt, a Budapest Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója a hét végén tartott sajtótájékoztatón azt mondta: a 35 éves, 12 éve szolgálatban lévő, nagy gyakorlattal és tapasztalattal rendelkező, főleg utcán dolgozó rendőr őrnagyot azt követően érte a lövés, hogy egy lakásbetörés-sorozatban folytatott nyomozati akció során igazoltattak két gyanús személyt a III. kerületi Remetehegyen. Az egyik férfi kutyát sétáltatott, míg a másik egy táskát tartott magánál és beszélgettek.

A táskás férfi az igazoltatás közben menekülni kezdett, és az elfogása közbeni dulakodásban combon lőtte a civil ruhában szolgálatot teljesítő rendőrt - fűzte hozzá. A férfi 9 milliméteres, valószínűleg Parabellum típusú lőfegyverével akkor lőtt, amikor a rendőr földre teperte őt. Az artériás sérülést szenvedett rendőrnek még volt annyi ereje, hogy megbilincselje a férfit. A meglőtt rendőr súlyos, életveszélyes állapotban került kórházba, életmentő műtétet hajtottak rajta végre, állapota stabilizálódott.

A Remetehegyen egy hónap alatt 20-25 betörés történt, és emiatt tartottak összehangolt rendőri akciót polgárőrök segítségével. Az elfogott férfi elismerte, hogy korábban két alkalommal is betört családi házakba, legutóbbi bűncselekményét a lövés előtt egy-másfél órával követte el. Az igazoltatás közben megijedt, majd elmenekült férfi üldözése közben egy laptopot és egy ékszereket tartalmazó kis zsákot is eldobott, ezek a betörésből származtak.

Bodnár Zsolt újságírói kérdésre elmondta, hogy a férfi által elismert bűncselekmények egyikénél a tulajdonosok otthon tartózkodtak, és személyleírást adtak a feltételezett betörőről, ami nem illett rá az elfogott férfira.

A lövést leadó, korábban hasonló bűncselekmények miatt már többször elítélt 48 éves dunaújvárosi férfit, aki nemrég szabadul a börtönből, a Budapesti Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és emberölés kísérlete miatt őrizetbe vette, közben a BRFK pedig betöréses lopás miatt folytat ellene eljárást. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.