Gázpisztollyal kétszer arcon lőtte támadóját a városatya

Valószínűleg nem politikai indíttatású, utcai támadás érte szombat este Kolumbán György fideszes önkormányzati képviselőt Esztergomban. A városatya úgy védekezett, hogy gázpisztollyal kétszer meglőtte támadóját.

Léber Gabriellától, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől megtudtuk: szombat este egy 65 év körüli férfi Esztergom Széchenyi terén szóváltásba keveredett a sértettel, majd meg is támadta őt. A férfi - akit Léber Gabriella nem nevezett meg - a nála engedéllyel tartott gázpisztolylyal kétszer arcon lőtte támadóját. Kolumbán György fideszes önkormányzati képviselő a távirati irodának elismerte, hogy ő az, aki használni kényszerült a gázpisztolyát. Elmondta: egy férfi arcul ütötte őt, ezek után lőtt rá. A támadó később visszatért, akkor megrúgta a képviselőt, aki ismét a gázpisztollyal leadott lövéssel tartotta távol támadóját.

Léber Gabriella arról tájékoztatta tudósítónkat: a két férfit a készenléti rendőrség közelben tartózkodó, szolgálaton kívüli tagja választotta szét. A verekedő férfi ellen garázdaság gyanújával indítanak eljárást, a gázpisztolyt használónál pedig az önvédelem jogosságát vizsgálják.

A sértett és támadója nyolc napon belül gyógyuló, könynyebb sérülést szenvedett. A rendőrség az incidens indítékáról egyelőre nem adott tájékoztatást.

Információink szerint a konfliktust nem a sértett közéleti szerepvállalása váltotta ki, s nincs köze a Szent István Gimnázium körüli botrányokhoz sem. Ez utóbbi azért kerülhet egyáltalán szóba, mert Kolumbán az idei tanévtől abban a gimnáziumban kapott óraadói lehetőséget, melyből az egyik diák öngyilkossága miatt több pedagógust elbocsátottak. A képviselő most ott tanít társadalomismeretet. Szülők, továbbá a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete nehezményezte, hogy a Kolumbánnak nincs pedagógia végzettsége, ám a helytörténész képviselő vállalta, hogy mielőbb megszerzi a szükséges képesítést.

A Népszabadság értesülései szerint a szombat esti, sérülésekkel járó konfliktus valószínűleg magántermészetű volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.