Tiniszex jogi következményekkel

Felmentéssel számoltak, ehhez képest döbbenten vették tudomásul az uelzeni Marco Weiss szülei, hogy 19 éves fiúkat egy török bíróság két év és két hónap felfüggesztett börtönre ítélte. Az alsó-szászországi fiatalember ügyvédei fellebbezést nyújtanak be, s a rendkívül homályos ügy továbbra is terheli a török-német viszonyt.

A történet 2007 áprilisában kezdődött: a szüleivel Antalyában üdülő Marco egy diszkóban megismerkedett egy, önmagát 15 évesnek mondó, valójában csak 13 éves angol lánnyal, Charlotte-tal. Az estét a szexuálisan tapasztalatlan fiatalok egy szállodai szobában folytatták: Marco szerint "gyengéden összebújva" csókolóztak, a manchesteri lány viszont azt mondta, hogy a fiú megpróbált közösülni vele. Az orvos szerint a lány nem vesztette el szüzességét, de a testén spermanyomokat találtak.

Igazságot Marcónak - követelik a német fiatal szülővárosában
Citizens of the northwestern town of Uelzen enter the St. Petri church in Uelzen where a service is held 14 December 2007 after the release of Marco Weiss, a 17-year-old German jailed since mid-April for allegedly sexually abusing an underage British girl. Turkish media said Marco Weiss would be tried in the same court in the same town, adding that the next hearing was set for April 1, 2008. Weiss was accused by the mother of a 13-year-old British girl of sexually abusing her daughter in a hotel room. He denied the charges, but admitted to consensual touching with the girl, who told him she was 15. AFP PHOTO DDP/NIGEL TREBLIN GERMANY OUT

Charlotte anyja feljelentette Marcót, akit őrizetbe vettek, s nyolc hónapos vizsgálati fogság után engedtek csak szabadon. Majd távollétében nemi erőszak és szexuális zaklatás vádjával lefolytatták ellene a büntetőpert. Jogi szakértők szerint még évekig elhúzódhat a fellebbezési ügy, de valószínűleg azután sem derül ki pontosan, mi történt Marco és Charlotte között az antalyai hotelszobában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.