Rács mögé kerülhet a yorki hercegnő

Török börtönben találhatja magát a yorki hercegnő, akit gyermekek magánéleti jogainak súlyos megsértésével vádolnak, és valószínűleg kérni fogják kiadatását Nagy-Britanniától.

Sarah Ferguson - András yorki hercegnek, a brit uralkodó másodszülött fiának volt felesége - a brit ITV1 kereskedelmi tévének forgatott inkognitóban, rejtett kamerával, dokumentumfilmet egy török árvaházban. A felvételeken egyebek mellett ágyukhoz kötözött kisgyermekek voltak láthatók.

Sarah Ferguson egy korábbi törökországi látogatása
Sarah Ferguson, the Duchess of York, caresses a 5-year-old Turkish girl Meryem Akay who has leukaemia June 11 while visiting at the Cerrahpasha Hospital's children unit on the sceond day of her visit to Istanbul. The Duchess of York vowed to help to hospital in building up a new unit for children with leukemia. She had been invited by Cem Uzan, Turkish business tycon and media mogul. FS/GB

A film helyben hatalmas felháborodást keltett, és a török hatóságok elszánták magukat arra, hogy jogi útra terelik az ügyet. A The Sun tegnapi beszámolója szerint a török kormány jogsegély-eljárási kérelmet nyújtott be a brit belügyminisztériumnak. A török törvények alapján akár négy és fél év börtön is kiróható arra, aki újságírói tevékenység során megsérti "a kommunikációhoz fűződő magánéleti jogokat". Ha vádat emelnek, a hercegnőt kiadhatják a török hatóságoknak.

Fergie-nek nemrég a magyar hatóságokkal is meggyűlt a baja. A magyar rendőrség a brit külügyminisztériumon keresztül kérte Beatrix budapesti kísérete és a ferihegyi luxusváró költségeinek megtérítését; a számla állítólag 300 ezer forintot meghaladó összegről szólt. Fergie 21 éves leánya tavaly vakációzott Budapesten.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.