Újabb illegális fürjszállítmány

Nyolcszázhatvannégy lőtt fürj tetemére bukkantak pénzügyőrök hétfő éjszaka Nagylakon. A védett madarak egy Romániából érkező - olasz állampolgár által vezetett - autóban voltak, több helyen, hűtőtáskákban.

Némedi Varga Éva, a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Parancsnokságának sajtófelelőse a minap azt mondta lapunknak: a vadászidény beindultával számítani lehet arra, hogy olasz vadászok Romániában lőtt, védett madarak tetemeit Magyarországon keresztül igyekeznek illegálisan hazaszállítani. A sajtófelelős akkor nyilatkozta ezt, amikor hetvenkilenc fürjtetemet találtak ugyancsak Nagylakon.

Mivel a szállítónak magyar hatósági engedélye nem volt, a 864 - 45 millió forint értékű - fürjtetemet a vámhatóság lefoglalta, és a jármű vezetője ellen természetkárosítás miatt feljelentést tett. Lovászi Pétertől, az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség osztályvezetőjétől megtudtuk, a zöldhatóság, még ha kérik, akkor sem adhat engedélyt a fürjek szállítására. A szabályok nem ok nélkül szigorúak - a fürj egyre ritkább madár.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.