Elhunyt Patrick Swayze

Patrick Swayze amerikai színész, a Dirty Dancing sztárja hétfőn, 57 éves korában Los Angelesben meghalt - tudatta a sajtóügynöke. A hollywoodi sztár húsz hónapja hasnyálmirigyrákkal küzdött. Családja körében hunyt el.

"Öt évet adok magamnak, ha nagyon optimista vagyok. Két évet, ha a statisztikáknak hiszek. Szeretnék addig kitartani, amíg új gyógymódot találnak, ami azt jelenti, kicsit siettetnem kell a dolgokat" - nyilatkozta Swayze az ABC csatorna egyik műsorában az év elején. Februárban a Washington Post hasábjain állt ki a rákkutatás fontossága mellett.

A rákkal küzdök. Kedves kongresszus, segítene ebben? című cikkében arra szólította fel a kormányzatot, hogy tízmilliárd dollárral támogassa az egészségügyi minisztériumot
a rákkutatásban.

"Ha rá gondolok, eszembe jut, amikor még szinte gyerekként a karjaiban tartott, ahogy együtt táncoltunk, vagy ahogy a jéghideg tóban próbáltuk a jelenetet - azt hittük, senki sem fogja megnézni ezt a aprócska kis filmet" - nyilatkozta a People magazinnak Jennifer Gray, aki a Dirty Dancingben Swayze partnerét alakította. "Patrick igazi gyengéd szívű cowboy volt" - tette hozzá.

A legendássá lett táncfilm koreográfusa, Kenny Ortega is részvétét fejezte ki a családnak: "Patrick volt az egyik legkreatívabb, legszórakoztatóbb ember, akit valaha ismertem. Imádott élni, mindent maximális lelkesedéssel végzett."

A texasi születésű Patrick Swayze táncosként kezdte karrierjét, majd 1987-ben vált híressé a Dirty Dancing című romantikus, zenés filmben nyújtott alakításáért. Az 1990-es Ghost című filmben játszott szerepével bebetonozta hírnevét - fogalmazott a The New York Times.

A színésznél 2008 márciusában állapították meg a daganatos betegség egy különösen halálos formáját. A kezeléseknek köszönhetően talpra állt, és hónapokig forgatta a The Beast (A vadállat) című televíziós krimisorozatot, amelynek egyik főszerepét kapta. (Hírösszefoglalónk)

Janina Elkin és Daniel Rakasz - a Dirty Dancing című film szereplői - részvétüket fejezték ki tegnap Berlinben
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.