Pénzéért bontott a kifizetetlen alvállalkozó

Szétbontott, feldúlt egy nemrégiben rekultivált hulladéklerakót egy boncodföldei vállalkozó tegnap délelőtt Sármelléken: így tiltakozott az ellen, hogy hónapok óta nem fizetik ki munkáját.

Krajczár Róbert, az Á.P.R.-Bau Kft. ügyvezetője tudósítónknak elmondta: a múlt évben uniós támogatással indult egy projekt, aminek során 142 dunántúli illegális hulladéklerakót számoltak fel. Hozzátette: az ő cége 26 hulladéklerakó - köztük a sármelléki telep - rekultiválására kapott megbízást a munka fővállalkozójától, a Mota-Engil Magyarország Zrt. és a Vegyépszer Zrt. által létrehozott konzorciumtól. Krajczár Róbert szerint a munkálatokat mindenhol ki-fogástalanul elvégezték, a megbízók kiadták a teljesítésigazolást, ám az összesen több tízmillió forint értékű munkadíjat mind a mai napig nem fizették ki neki. A vállalkozó szerint van olyan számlája, amit 130 nappal ezelőtt adott le, ám azóta is hiába vár a pénzére. Krajcár Róbert megemlítette: különösen felháborítja, hogy a fővállalkozó már rég megkapta a munkálatokért járó pénzt, így megint csak a "sor végén lévő kisemberek" nem jutnak járandóságukhoz.

A cégvezető panaszai miatt megkerestük a fővállalkozó konzorcium mindkét tagját, ám a Mota-Engil Magyarország Zrt.-nél és a Vegyépszer Zrt.-nél sem nyilatkoztak lapunknak. Ugyanakkor a Vegyépszer Zrt. főmérnöke az MTI-nek elismerte, hogy késnek a kifizetésekkel, de arra hivatkozott, hogy a megrendelőtől - a Zalaispa Hulladékgazdálkodási Társulástól - számukra is késve érkezett meg a projekt ellenértéke. Vas Nándor a Zalaispa projektirodájának vezetője viszont tudósítónkkal azt közölte: ők az előírásoknak megfelelően határidőre kifizettek mindent, azt viszont nem tudja, hogy a költségek nagyobbik részét kitevő támogatás is időben megérkezett-e.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.