E. coli-járvány pusztít Angliában

Komoly mulasztások miatt eddig 36 angliai gyermek esett ágynak az E. coli baktérium 0157-es típusának következtében. Jelenleg egy tucat tíz éven alulit ápolnak kórházban. Hármójuk állapota súlyos. Különösen együtt érez a közvélemény annak a kétéves kisfiú ikerpárnak a szüleivel, akik veseelégtelenség miatt dialíziskezelésre szorulnak. Valamennyien megfordultak a Londonhoz közeli Godstone farmon. A telepen a gyerekek megfogdoshatják, megetethetik a kisállatokat.

Mint utólag kiderült, a járvány augusztus 8-án tört ki, az első megbetegedést 27-én azonosították, de csak a múlt hét végén záratta be a létesítményt a Közegészségügyi Hivatal. Korábban csak az állatok megérintését és a homokozó használatát tiltották meg, és figyelmeztettek az étkezés előtti alapos kézmosásra. A szünidőben hétvégeken kétezren fordultak meg a turistaattrakciónak számító intézményben.

A hasmenéssel, agykárosodással, szív- és veseproblémákkal járó fertőzős akár 20-50 ezer gyermeket, illetve velük kapcsolatba lépett gyerekeket is érinthet. A baktériumtörzs hosszú, 12 napos lappangási ideje miatt hetekbe telhet, amíg a járvány méretei világossá válnak. A szülők fel vannak háborodva, és vizsgálatot követelnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.