Mór után: személyiségi jogot sértettek

Jogerősen elnézéskérésre, valamint 300-300 ezer forint nem vagyoni kár megfizetésére ítélte a bíróság a Blikket, amiért 2007 februárjában összeállítást közölt azokról, akik - mint a lap fogalmazott - "tömeggyilkossá tették Kaisert". Az írás megjelenése után Bolcsik Zoltán dandártábornok, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) akkori igazgatója, Veszprém megye jelenlegi főkapitánya és Zsombók György, aki ma is az NNI igazgatóhelyettese, egy-egymillió forintos kártérítési pert indított a lap ellen. (A cikkben megnevezett ügyész és bíró nem perelt.)

A bíróság szerint az újság megsértette a két rendőri vezető személyiségi jogait, amikor azt a hamis látszatot keltette, mintha tudták volna, hogy nem Kaiser Ede és Hajdú László követte el 2002-ben a nyolc halálos áldozattal járó móri bankrablást, mégis velük szemben folytatták le az eljárást.

Emlékeztetőül: az akkor még Bolcsik Zoltán vezette NNI másfél évvel azt követően fogta el az igazi móri gyilkosokat, hogy Kaiser Edét jogerősen ténylegesen életfogytig tartó fegyházra ítélték. Soha senki nem indított vizsgálatot annak tisztázására, hogy történhetett meg, hogy egy - az adott ügyben - ártatlan embert jogerősen elítéltek egy ilyen súlyos bűncselekményért.

Papp Gábor ügyvéd lapunknak azt mondta: a pernyertes rendőri vezetők a megítélt kártérítést a 2003-ban egy bűnözővel vívott tűzharcban elhunyt nyomozó, Borsos József családjának ajánlották fel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.