Félidőben a fővárosi Corvin sétány

Időben és értékben is a feléhez érkezik a fővárosi Corvin sétány fejlesztése, a jövő év elejéig 109 milliárd forint értékű létesítmény készül el a teljes 205 milliárdból - mondta Tatár Tibor, a fejlesztő Futureal Zrt. vezérigazgatója. A teljes fejlesztési értékből a VIII. kerületi önkormányzat részesedése 10 milliárd forint, aminek 80 százaléka a mintegy 900 lebontott lakásban lakók elhelyezését szolgálta - mondta Alföldi György, a kerületi és fővárosi önkormányzati tulajdonában lévő, és a fejlesztésben szintén részt vevő Rév8 Zrt. vezérigazgatója.

A Futureal 2004-ben vásárolta meg a fejlesztés jogát négy kivitelező cégtől. Az első telektömböt 2005-ben vették meg a kerületi önkormányzattól, majd az első irodaház építése 2006-ban kezdődött. Az első ütem utolsó épületét 2010 első negyedévében adják át, addigra 43 ezer négyzetméter iroda, több tízezer négyzetméter kereskedelmi terület és több mint 700 lakás lesz kész. Az első ütem 109 milliárd forintba kerül, míg a 2013-ra elkészülő második ütem értéke 96 milliárd. Utóbbiban vannak még tisztázatlan funkciójú épületek, ám biztosan lesz benne egy 6500 négyzetméteres iroda, közel 700 lakás és 20 ezer négyzetméternyi kereskedelmi terület.

Tatár a finanszírozási nehézségeket az előértékesítés magasabb elvárt arányával és a megnövekedett kamatokkal magyarázta. Hozzátette, a következő lakásprojektjük előértékesítése 22 százaléknál tart, de ez még kevés a banknak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.