Szegedi zajvita

Nem tarthattak tovább a koncertek éjfélnél a Szegedi Ifjúsági Napok zárónapján. Mózes Ernő, az önkormányzat jegyzője ugyanis figyelmeztette a szervezőket: az eredeti polgármesteri engedélyezési határozatban is szombat éjfél szerepel mint a zeneszolgáltatás befejezésének a határideje. A program szerint azonban több koncert ennél tovább tartott volna.

A szervezők ezért átrendezték a programot, néhány koncertet előbbre hoztak, másokat elhagytak. A jegyző döntése nagy vihart kavart: úgy terjedt el a helyi köztudatban, hogy idő előtt bezáratta a fesztivált, mivel több lakossági panasz érkezett a hajnalig tartó hangos zene miatt. A SZIN szervezői közleményt adtak ki, amelyben azt állítják: mérési eredményekkel tudják dokumentálni, hogy nem lépték túl az előírt zajszintet.

Kérdésünkre válaszolva Mózes Ernő elmondta: a városháza megbízásából is készültek szakértői vizsgálatok, amelyek több esetben a megengedettnél magasabb zajszintet állapítottak meg. A jegyző közölte: a híresztelésekkel ellentétben nem merült fel annak lehetősége, hogy ne engedélyezzék többé a hagyományos nyárvégi ifjúsági fesztivált, de a jövőben szeretnének garanciákat kapni arra, hogy a zenekarok, illetve hangtechnikusaik nem lépik túl az előre megállapított zajkorlátot.

Csaknem 62 ezren látogattak el az idei Szegedi Ifjúsági Napokra. A nyárzáró fesztivál ezzel nézőcsúcsot ért el. Tavaly 59 ezer vendéget fogadtak Partfürdőn. A rendezvényen 250 koncert várta a vendégeket. Botka László (MSZP) szegedi polgármester közleményében leszögezte, hogy jövőre is lesz Szegedi Ifjúsági Napok, mégpedig a megszokott helyszínen, Partfürdőn

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.