Jacksont orvosa ölhette meg

Hivatalosan is emberölésnek nyilvánította Michael Jackson halálát a Los Angeles-i halottkém hivatala, miközben Spike Lee vezetésével Brooklynban rendeztek utcai partit a júniusban elhunyt popkirály 51. születésnapja apropóján.

A halottkém jelentése szerint a halált akut szedatív mérgezés okozta. Már csak  az a kérdés, mikor veszik őrizetbe Conrad Murray-t, a sztár orvosát. Egyes sajtóértesülések szerint ez akár hónapokig is eltarthat, mivel a szökést nem tartják reális veszélynek, és az ügyészek minél megalapozottabb vádat akarnak.

A brit bulvársajtó szerint Murray ügyvédei azzal érvelnek majd: a doktor szokványos adagra állította be az infúziót - az AstraZeneca gyártotta szedatívot kórházi körülmények között, műtéteknél alkalmazzák -, amit az álmatlanságot már nem bíró művész állított nagyobb adagra. Ekkor is felmerül azonban: hogy hagyhatta magára Jacksont az orvos?

A teljes magánéleti, anyagi és egészségügyi zűrzavarban élő Michael Jackson halála kapcsán nem kevesebb, mint kilenc orvos került a hatóságok látókörébe; mostanra ketten maradtak fókuszban. A zenész élete végén is különböző fájdalomcsillapítókkal, antidepresszánsokkal, serkentőkkel, vérnyomás-szabályozókkal, antibiotikumokkal tömte magát, és bőrgyógyászati krémjét is magára kente. Felelősségre vonás fenyegeti dermatológusát, Arnold Kleint is, aki huszonhét szert írt fel saját magának, váltott ki a patikában, majd egy részüket feltehetően Jacksonnak adta. Így szerepe lehetett a sztár gyógyszerekre szoktatásában, miközben a receptírás szabályainak megszegése önmagában is szankcionálható.

Dr. Conrad Murray Michael Jackson szívgyógyásza
Houston, 2009. j únius 27. 2006. július 7-i kép Dr. Conrad MURRAY-ről, Michael Jackson amerikai popénekes szívgyógyászáról, amint megnyitja szívklinikáját a houstoni Tidwell épületben. Murray volt az az orvos, aki feltehetőleg megpróbálta újjáéleszteni a sztárt annak Los Angeles-i otthonában a halál beállta előtt. Jackson 2009. június 25-én, 50 éves korában hunyt el Los Angelesben. (MTI/AP/Houston Chronicle)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.