Falunap Lipóciában

Az Újlipótváros olyan, mint egy falu. Legalábbis így érzik a Pozsonyi úti könyvesbolt munkatársai, akik a hét végén "búcsút" rendeznek az utcában.

Színes programokkal és piknikkel búcsúztatja a nyarat augusztus 28-án a XIII. kerületi Pozsonyi út. A "falunap" egy délutánra önkéntes kirakodóvásárrá, író-olvasó találkozóvá és kulturális csomóponttá változtatja a Nagykörút környékét.

Az ötlet a Láng Téka könyvesbolté, eladói úgy látják, az itt élők fővárosi utcához képest meglepő, vidéki falvakat idéző közösséget alkotnak. Erről írt Bächer Iván Lipócia címmel könyvet, ezt ünneplik a környék lakói. A könyvesbolt az idén ünnepli huszadik születésnapját, amire ugyancsak koccintani fognak.

A könyvesbolt vezetője, Rédei Éva elmondta, eredetileg egy kisebb eseményt terveztek, maguk sem gondolták, hogy utcabál lesz a vége. A rendezvény költségeit a Közművelődésért Közalapítvány mellett a helyiek állják. A vendéglátóhelyek és üzletek kedvezményekkel és egyéni programokkal, a lakók saját készítésű csemegékkel készülnek.

A fellépő művészek és színi társulatok - Jávori Fegya a Budapester Klezmer Bandből, a MoTus mozgáscsoport, a Színházikó növendékei - ingyen vállalták a szereplést. A színpadi mutatványok mellett az utcán kiállítás, virágkötészeti bemutató és hennafestés is lesz.

A Népszabadság fotósainak kiállítása a Budai Nagy Antal utcai trolibuszmegállóban lesz. Lapunk egy Tettamanti Béla- grafikát és egy Teknős Miklós-fotót is elárverez, a befolyó öszszeggel a Kézenfogva Alapítványt segíti.

Jelen lesz a Pozsonyi Pikniken az Oltalom Karitatív Egyesület is, hogy megismertesse a látogatókat a budapesti hajléktalanok problémáival. A tombola győztese egy utazási iroda jóvoltából másodmagával Pozsonyba utazhat.

Ahol Lipócia véget ér. Kép Bächer Iván könyvéből
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.