Az énekes végzetes altatása

Gyilkossággal is megvádolhatják Michael Jackson orvosát, aki addig altatgatta a sztárt, amíg az bele nem halt a manőverbe. Az eset részleteit tisztázták, a kérdés, milyen bűncselekményt fogad el az esküdtszék.

Szedatív-túladagolásban halt meg két hónapja Michael Jackson a Los Angeles-i halottkém előzetes értékelése szerint. Szervezetében a gyógyszer halálos adagját találták - derült ki a most nyilvánosságra került hatósági dokumentumokból. Ez tovább valószínűsíti, hogy a popsztár szívgyógyásza, Conrad Murray ellen emberölés miatt emelhetnek vádat. Murray, aki elismerte már, hogy halála napján is beadta a súlyos alvászavarban szenvedő Jacksonnak a rendkívül erős nyugtatót, vallomása szerint rövid időre magára is hagyta az álomba zuhant zenészt a szerrel, amelyet főleg sebészeti műtéteknél alkalmaznak.

A The Los Angeles Times online kiadása úgy tudja: az orvos azt vallotta, telefonálni ment ki, a CNN szerint viszont "legfeljebb két percre" a mosdóba távozott. Mindenesetre amikor visszatért, Jackson nem lélegzett, és nem tudta újraéleszteni.

A június 25-re, azaz Jackson halála napjára virradó éjjel, illetve reggel Murray ötször is hiába adott be az álmatlanságban szenvedő zenésznek különböző szereket, csak a hatodik - a méregerős szedatív - hatott, immár késő délelőtt. Jackson már korábban is enyhítette vele a szenvedését. Altatóorvosok szerint a szedatívot nem szabad felügyelet nélkül alkalmazni. - Lényegében alvási állapotba küldi a teljes agyat. Valakinek folyamatosan figyelemmel kell kísérnie a hatását - mondta Zeev Kain, a Kaliforniai Egyetem aneszteziológiai tanszékvezetője.

Kezdettől fogva vizsgálták, milyen szerepet játszott a szívleállásban a popsztár gyógyszerezése. Mint megírtuk, a Fox News hírcsatorna értesülése szerint az ügyészek Murray esetében a - Kaliforniában 15 év börtönnel járó - nem szándékos gyilkosság vádját is fontolgatták, de attól tartanak: indíték hiányában az esküdtszék nem mondaná ki ebben a bűnösségét.

Michael Jackson megálló

Michael Jackson emlékét New Yorkban is megőriznék: az egyik városi tanácsos az énekesről nevezné el azt a metróállomást, ahol Jackson - Martin Scorsese rendezésében - a Bad című sláger videoklipjét forgatta 1987-ben. A Hoyt és a Schermerhorn utca kereszteződésében lévő megállóban forgatták a híres klipet, amelyben egy banda - a főnököt az ifjú Wesley Snipes alakította - arról akar meggyőzni egy fiatal srácot
(a Jackson által alakított Darylt), hogy ugyanolyan rossz, mint ők.
A New York-i megállókat utcanevekről nevezik el, egy sincs, amely személy után kapta volna a nevét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.