Kapitális harcsakaland

A Győr melletti péri tóba telepített kapitális harcsák egyike harapott meg, s húzott víz alá egy osztrák horgászt, aki kisebb sérülést szenvedett.

Egy 36 éves dél-ausztriai tanár különös magyarországi horgászkaland részese volt. A férfi az egyik, osztrák tulajdonos által működtetett tóban pecázott a Győr melletti Pér községben. Társának a pontyozó szerelésére harapott rá egy harcsa, melyet órákon át fárasztottak. A százkilós, két méter húsz centi hosszú kapitális hal egy idő után a több mint három méter mély meder aljára feküdt, és semmilyen módon nem tudták kimozdítani onnan.

Az osztrák férfi ezek után lemerült a harcsához, s megpróbálta kesztyűs kezével felrángatni a felszínre, ám nem járt sikerrel, ezért visszaúszott a csónakjához. Felkapaszkodás közben a harcsa megtámadta, a lábába harapott, s lerántotta magával. A hal nem viaskodott tovább, hanem eltépte a zsinórt s eltűnt a tóban. A horgász segítség nélkül úszott a felszínre, vérző lábát fertőtlenítették, csak könnyebben sérült meg, nem szorult szakorvosi ellátásra. Ausztriába hazatérve mesélte el a történetet a Kronen Zeitung újságírójának.

A tavat működtető osztrák tulajdonos elmondta: korábban kapitális halakat telepített a péri tóba, mert a tapasztalatok szerint ezekre szívesen horgásznak a nyugat-európai vendégek. Jelenleg is négyszáz kilósnál nagyobb harcsa és más óriáshal van a vízben. Ha a horgászoknak sikerül is kifogni őket, a sportszerűség szabályai szerint ezeket a halakat visszaeresztik a tóba. Az még nem fordult elő, hogy a harcsa emberre támadott volna Péren - nyilatkozta a Kisalföld című lapnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.