Biztonsági vizsgálat az Aquaworldben

Megkezdődött a budapesti Aquaworld élményfürdőben szerdán a soron kívüli, az üzemeltetők által az ott történt halálos baleset után elrendelt biztonságtechnikai vizsgálat - tájékoztatott az intézmény marketing- és értékesítési igazgatója.

Kelecsényi Ágnes hangsúlyozta: az ÉMI-TÜV-SÜD Kft. szakemberei teljes körű vizsgálatot végeznek a fürdő területén, Magyarországon ez az első ilyen eljárás, hozzátéve: bár minden egyes csúszdára, medencére megkapták a biztonságtechnikai tanúsítványt, most a lépcsőket, kabinokat, tehát az élményfürdő egészét átvizsgálják.

A marketingigazgató hangsúlyozta: minden engedéllyel rendelkeznek és minden elem a jogszabályok betartásával épült, a vizsgálatot azért rendelték el, hogy a létesítmény biztonságosabb legyen. A szakemberek pár nap múlva végeznek a vizsgálatokkal, a fürdő azonban addig is nyitva tart.

Az élményfürdőben július 23-án egy 9 éves kisfiú meghalt a szörfmedencénél. A gyermek belezuhant egy aknába, s a hullámkeltő berendezés szétroncsolta a testét. A BRFK halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, és műszaki szakértőt rendelt ki az eset kivizsgálására.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.