Elbódították áldozataikat

A rendőrök a hét végén elfogták, a bíróság pedig tegnap előzetes letartóztatásba helyezte azt a két fiatalt, akiket a július 25-én, az egyik dunaújvárosi szórakozóhelyen történt mérgezésekkel gyanúsítanak - közölte a rendőrség.

A 24, illetve 17 éves férfit lopással, kétrendbeli, életveszélyt okozó testi sértéssel, valamint négyrendbeli súlyos testi sértéssel gyanúsítják - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Németh-Kész Mónika

Mint lapunkban olvashattak róla, a dunaújvárosi Dunafittben működő Bakafogda, illetve 2222 nevű szórakozóhelyen hat fiatal lett rosszul. Négyüket mérgezéses tünetekkel a mentők vittek a Szent Pantaleon Kórházba, ketten saját lábukon mentek be az intézménybe.

Kettejük állapota olyan súlyos volt, hogy intubált, művi lélegeztetett állapotban kerültek az intenzív osztályra. Mivel a szer gyorsan lebomlott, másnap valamennyi fiatal elhagyhatta a kórházat.

A mentősök, valamint a fiatalokat kezelő orvosok elsődleges véleménye alapján felmerült a kábítószer-túladagolás, illetve egy GINA néven ismert partidrog használatának lehetősége. A rosszul lettek - öt férfi és egy nő - vér- illetve vizeletmintáját orvos szakértőhöz küldték.

Az előzetes orvos szakértői vélemény szerint a fiatalok szervezetébe olyan, szabad kereskedelmi forgalomban kapható oldószer került, amelynek hatóanyaga - a gamma-butirolakton - nem minősül ugyan kábítószernek, de a szervezetben a bomlás során GHB(gamma-hidroxi-butirát) formává alakul át, az pedig már szerepel a kábítószerek tiltólistáján.

A dunaújvárosi rendőrkapitányság nyomozócsoportot hozott létre a történtek kivizsgálására. A fiatalok - akik közül többen már fogyasztottak kábítószert - és a velük lévők kihallgatása, és az adatgyűjtés után rekonstruálták a történteket, s egy héten belül azonosították is az elkövetőket.

Kiderült, hogy egy nagyvenyimi férfi - aki a szert saját használatra szerezte be egy éve, de adott belőle a barátainak is - egy félliteres ásványvizes üvegben a szórakozóhelyre is magával vitt a szerből. Azt társaival együtt, az italukba öntve fogyasztotta, de annak túladagolása miatt rosszul lett.

A társaságában lévő két mezőfalvi fiatal - akik közül az egyik szintén fogyasztott a "bódítóból", de nem lett tőle rosszul - saját kocsijába tette az eszméletlen férfit, ellopták tőle a készpénzét, valamint a szert tartalmazó palackot, amelynek tartalmából a szórakozóhelyen hat fiatal poharába öntöttek.

A nyomozók felkutatták a szerves oldószer eredeti tulajdonosát, s a házkutatás során több félliteres ásványvizes palackban, szúrós szagú anyagmaradványt találtak. A szakértői vizsgálat folyamatban van.

A fiatalok mérgezését okozók közül a 24 éves testi sértés és garázdaság miatt már volt büntetve, fiatalkorú társa büntetlen előéletű. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.