Per az Xbox 360 betiltásáért

Újabb csapást kell kiállnia a Microsoftnak a csaknem négy éve forgalomban lévő Xbox 360 konzol miatt. Mint arról a Gamespot szakportál a minap beszámolt, az Illinois állambeli Oak Forestben egy vásárló nemcsak kártérítést követel a szerinte selejtes termék miatt, de egyenesen az Xbox árusításának leállítását követeli a bíróságon.

A férfi azzal érvel, hogy magyarázatot sem kapott rá, mi baja volt a gépének, amelyet decemberben, a vásárlás után egy évvel adott be a Microsofthoz javításra. Mivel a garancia lejárt már, 99 dollárt viszont elkértek tőle költségként.

A hatodik generációs videójátékkonzol, az Xbox utódjára, a 360-asra vonatkozóan sorozatosak a műszaki panaszok. Egy máig sem tisztázódott ügyben Meglena Kuneva, az Európai Bizottság fogyasztóvédelmi biztosa az egész európai piacra vonatkozóan korrekciót kért a gyártótól az ismert lemezkarcolódási probléma miatt.

A konzol legtipikusabb hibája viszont az úgynevezett vörös körös halál: a szerkezet túlhevül, és leblokkol. Ezt már hetekkel a termék piacra dobását követően perelték, mire két éve a Microsoft elismerte a gyártói mulasztást, és erre a hibajelenségre három évre kiterjesztette a garanciát. (Általában úgy javítják, hogy polaritást cserélnek a ventillátoron, ettől viszont zajos lesz a konzol.) Perelték a szoftveróriást az Xbox 360 egy frissítése miatt, ami tönkretette a felhasználók gépét, és az Xbox Live internetes rendszer leállásai nyomán is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.