Mulasztás áldozata lehetett a kisfiú az Aquaworldben

A rendőrség vizsgálja az Aquaworld élményfürdő szörfmedencéjét figyelő kamera felvételeit - tájékoztatott Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese tegnap. Egy szakértői vélemény szerint emberi mulasztás állhat a tragédia hátterében.

A rendőrség életvédelmi osztálya halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást. Az élményfürdőben csütörtökön egy kilencéves kisfiú meghalt, miután beleesett a szörfmedence vízelvezető csatornájába.

Kelecsényi Ágnes, az Aquaworld marketing- és értékesítési igazgatója azt mondta: úgy tudják, a rendőrségi vizsgálat ma is tart majd. Hozzátette: az élményfürdő területén több helyen vannak térfigyelő kamerák, így a teljes belső, illetve külső teret meg tudják figyelni.

Kemény Gábor, a fürdőt építtető cég volt műszaki vezetője a Bors pénteki számában azt mondta: "borítékolható" volt egy nagyobb tragédia, mert nem fordítottak elég időt a fürdő biztonságossá tételére. Erre reagálva Kelecsényi Ágnes közölte: minden szakhatósági engedélyük megvolt a működéshez.

A műszaki vezető kitért arra is: többen szenvedtek már csonttöréses baleseteket a csúszdákon. Kelecsényi Ágnes közölte: kisebb balesetek - elcsúszások, elesések - történtek, mint minden fürdőben, ezek egy része töréssel is járt, de "egy ilyen üzemnél ezek előfordulhatnak".

Az élményfürdő honlapján közölt tájékoztatás szerint az Aquaworld a pénteki nyitvatartási rendnek megfelelően kinyitott, de a szörfmedencét lezárták.

Hiányos a balesetvédelmi szabályozás és ellenőrzés az úgynevezett mutatványos berendezéseknél, amilyenek például az élményfürdők, körhinták vagy felfújható ugrálóvárak - mondta pénteken egy minőségtanúsítványok kiadásával foglalkozó cég vezetője, akit az MTI az Aquaworldben történt gyermektragédia kapcsán kérdezett meg.

A halálos balesetről szólva a szakember annyit mondott: az eddigi információk alapján feltehetően emberi mulasztás történt, mert ha rendesen rögzítették volna annak a szerelőaknának a fedelét, amelyben a tragédia történt, akkor a kisfiú nem zuhanhatott volna bele, és nem vesztette volna az életét. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.