Meztelen gyerekek, kíméljenek!

Hét- és ötéves fiainknak akkor vettünk "fecske"-fürdőnadrágjuk helyett "halásznadrág" típusút, amikor az amerikai strandon minden gúny nélkül megkérdezték tőlük, alsónadrágban vannak-e a gyerekek. (Kétéves öccsük vízhatlan pelenkáját szerencsére vízhatlan pelenkának lehetett csak nézni.) Ugyanitt együtt éreztünk a rekkenő hőség ellenére nem bikinibe, hanem egyrészes fürdőruhába öltöztetett, hároméves lányokkal és a túlméretezett "halásznadrágjukra" szinte rá-rátaposó totyogókkal.

Amerikában nem vicc a kisgyerekek ártatlan meztelensége: erre most a The New York Times "nyári riportja" is rávilágított. Egy anya felháborodott, amikor lánya ötéves játszótársa meztelenre vetkőzött a gyereke előtt. - Azon aggódott az anyuka, hogy mi nem beszéltünk otthon eleget az intim testrészekről - mondta a "leteremtett" szülő, Dawn Nicola.

Egységes korhatár persze nincsen arra, meddig szabad a "babának" meztelenkednie. Egy New York környéki nagymama, Gloria Schwartz elmondja: lányunokái hároméves kora körül elégelték meg a mások előtti ruhátlanságukat. Egy pszichológus nagypapának viszont tízéves fiúunokája meztelen megmártózásával sem volt gondja a családi úszómedencében.

A kulturális különbségek is kiütközhetnek. Egy brooklyni lengyel anya egy nagyobb baráti társaság előtt csak azért engedte meg hároméves fia ruhátlanságát, mert lengyelek voltak jelen. - Az amerikaiak szerint ez nem járja. Úgy vélik, hogy a test nagyon is intim terület - mondta. A korábban ebédkihordóként dolgozó, nyíltan homoszexuális Kevin Allen ma is rémálomként idézi fel a több mint tíz évvel ezelőtti napot, amikor egy nagymamához ment házhoz, akinek öt- és hatéves lányunokái éppen átöltöztek, és közben meztelenre vetkőztek előtte. - Melegként amúgy is pedofilnak gondolnak bennünket. Ha nem tetszik, ahogy rájuk nézek, máris azt hiszik, buja gondolatok járnak a fejemben. Ezért diszkréciót várok el, hiába vannak a saját otthonukban - nyilatkozta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.