Elcserélt halottak

Összecserélt két halott asszonyt egy temetkezési vállalat. A tévedés a temetés előtt kiderült, az elhunyt családja lelkileg összeroppant. A vállalat elismeri, hogy munkatársai követték el a súlyos hibát.

Pilisen élt, s ott is halt meg a 71 éves Misányi Istvánné. Elrendelték a boncolását, ám mivel a településen erre nincs lehetőség, Gyömrőre vitték a holttestet. A család a Szomorú Szív Szolgálatot bízta meg azzal, hogy szállítsa vissza és készítse elő a temetésre az asszony földi maradványait. A temetést ma délutánra tervezték.

Szerda este érkeztek meg Pilisre a temetkezési vállalat munkatársai a koporsóval, amelyet a család vásárolt. Nagy megdöbbenésükre azonban egy idegen, nyolcvanéves halott feküdt benne hálóingben, karjában egy infúziós tű csatlakozójával.

A koporsó felnyitásánál jelen lévő Petkov Ferencné Andrási Györgyi, a család közeli barátja szerint azonnal hívták telefonon a temetkezési vállalkozókat. Petkovné állítja: azt a választ kapták, hogy már csak egy gyerek és egy megégett ember holtteste van náluk. Másfél óra múlva aztán mégis megjelent a szolgálat két embere: egy papírkoporsóban - véresen, vizesen, gondozatlanul, előkészítetlenül, hűtés nélkül - vitték oda Misányi Istvánné holttestét. A másik halottat kiemelték, s szinte beledobták a papírkoporsóba, s Misányinét akarták a helyére fektetni. A család azonban másik koporsót kért. Vita, indulatos szóváltás alakult ki. Misányi Tiborné, a halott asszony menye azt mondta: férje azt is szerette volna elérni, hogy az idegen asszonyt a koporsóban szállítsák el, ne gyalázzák meg az emlékét. A vállalat egyik munkatársa azonban "na gyere, üss meg" felszólítással csaknem nekiment a férjének.

A hozzátartozók lelkileg teljesen összeroppantak. Különösen az elhunyt 84 éves férjét viselték meg az események. Misányi Tiborné szerdán feljelentést tett a rendőrségen.

Amikor telefonon elértük, azon háborgott, hogy a monori rendőrségen közölték: a történtek nem merítik ki a halottgyalázás bűncselekményét. A családtagok ügyvédhez fordulnak.

Beszéltünk Herczeg Józseffel, a gyömrői Szomorú Szív Szolgálat vezetőjével is. Megkérdeztük tőle, hogy megtalálták-e már annak a 80 éves asszonynak a hozzátartozóit, akit tévedésből Pilisre vittek. Azt válaszolta: úgy tudja, őt már el is temették.

- Beismerjük, súlyosan tévedtünk, vállaljuk a felelősséget - nyilatkozta Herczeg József. Hozzátette: a családtól is elnézést kért, de nem tudja, hogy ezt elfogadták-e, mert nyomdafestéket nem tűrő hangnemben válaszoltak neki.

- A temetés költségeit természetesen átvállaljuk, többet nem akarok mondani - fejezte be a beszélgetést a Szomorú Szív vezetője.

Misányinét ma délután helyezik örök nyugalomra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.