Olimpiára edz az első fekete Miss England

Linford Christie olimpiai bajnok futó unokahúga, Rachel nemcsak szépség-, hanem atlétikai versenyeken is brillírozik.

Multikulturális összetétele ellenére először fordult elő a szigetországban, hogy fekete szépség nyerje el a Miss England címet. A húszéves Rachel Christie nem elégszik meg azzal, hogy a közönség szavazata alapján szépségkirálynővé koronázták. A közel 180 cm magas lány maga is meglepődött, hogy noha kezdettől ő volt a bukmékerek favoritja, valóban elhódította az elsőséget.

Rachel Christie élsportoló hétpróbázó, 180 centiméter magas és húszéves

A londoni sportoló nemcsak a decemberi dél-afrikai Miss World-döntőre készül. Ennél becsvágyóbb terveket sző, reményei szerint részt vehet a 2012-es londoni olimpián.

A hétpróbázó és 400 méteres síkfutás specialistája Rachel, génjeiben hordozza az atlétikai tehetséget. Nagybátyja nem más, mint Linford Christie, a 100 méteres síkfutás 1992-es, eddigi utolsó brit olimpiai bajnoka. A róla elnevezett hammersmithi stadionban edz az unokahúg heti hat alkalommal. Szépségkirálynővé választása alkalmából Rachel elmondta, hogyan árnyékolta be gyermekkorát édesapja, Russell, Linford testvérének a halála, akit 12 évvel ezelőtt, mindössze 34 éves korában egy kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos nyugat-londoni háborúskodás során halálosan megkéseltek.

Érdemes megemlíteni, hogy az ezüstérmet Katrina Hodge, 21 éves, korábban Irakban szolgált és ott bátorságáért kitüntetésben részesült katonalány szerezte meg. Mint más hasonló események alkalmából az Object elnevezésű feminista mozgalom ezúttal is demonstrációt rendezett a döntő színhelyén, a londoni Metropole Hilton szálloda előtt.

A csoport meggyőződése szerint a szépségversenyek bátorítják a szexizmust, és ezért be kellene tiltani. Úgy gondolják, 2009-ben nincs helyük ezeknek a megmérettetéseknek a világban, mert azt az üzenetet közvetítik a lányok és a társadalom felé, hogy elfogadható puszta tárgyként kezelni a szépségeket.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.