Medveelhárítási tanácsok

Szokatlanul szerencsés kimenetelű medvekalandról számolt be az orosz televízió egyes programjának híradója. Szibéria mélyén, a kemerovói területen egy Nagyezsda nevű, középkorú asszony - hazavezető útját lerövidítendő - átvágott egy erdőrészen, ahol felriasztott egy bocsát őrző anyamedvét. A vadállat rávetette magát a nőre, aki azonban - mint már a kórházban a riporternek elmondta - hősiesen püfölni kezdte a többmázsás tányértalpút, miközben torkaszakadtából segítségért kiáltozott.

Bár annak csekély volt az esélye, hogy ezt valaki meg is hallja (arrafelé egy négyzetkilométerre átlagosan egy ember jut), a meglepett mackó abbahagyta a harapdálást és karmolászást, jobbnak látva kicsinyével továbbállni. A bátor Nagyezsda hazavergődött és kihívta a mentőket, akik nem győztek álmélkodni a csata szerencsés kimenetele felett.

Miután azonban egyre gyakoribbakká válnak a térségben az ilyen, olykor emberhalállal végződő kalandok, a helyi adminisztráció tájékoztató füzetet adott ki, "Hogyan viselkedjünk medvével történő találkozás esetén?" címmel. A gazdagon illusztrált szakanyag felhívja a figyelmet arra, hogy semmiképpen se menjünk 5-7 méternél közelebb a fenevadhoz, de ne is fussunk el, végképp ne nézzünk az állat szemébe, és próbáljunk segítségért kiáltani...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.