Túlélte a villámcsapást

Észak-Borsodban, Csernely és Csokvaomány között kerékpározott csütörtök délelőtt a 31 éves Barta Attila, amikor utolérte a vihar. A férfi kicsi korától félt a vihartól, ezért mobiltelefonjáról diszkózenét hallgatott, hogy csökkentse az égiháború zaját. Amikor egy földút melletti nádas részhez érkezett, nagy ütést érzett, majd leesett a kerékpárról. Nem tudja, hogy jutott haza, édesapja azonnal mentőt hívott. Kiderült: a két fülhallgató, valamint annak vezetéke beleégett a fülébe és a hátába, bal combján is keletkeztek égési sérülések.

Mobiltelefonja felrobbant, mindkét kezének egy-egy ujján kráteres lyuk keletkezett: orvosa szerint az egyiken bement, a másikon távozott a villám. Egyelőre bal fülére nem hall, de a vizsgálati eredmények alapján tegnap már hazaengedték.

A villám sújtotta férfit Obaied Ali Ghannam - szír származású - ügyeletes belgyógyász vette fel a sürgősségi osztályra, és mivel allergiás sokkot tapasztalt nála, szteroidot is adagolt az infúzióba. Az EKG nem mutatott ki szívritmuszavart, ami gyakori kísérője az áramütésnek és a villámcsapásnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.