Medve támadt egy Romániában turistáskodó magyar családra

Turistákra támadt egy éhes medve a Déli-Kárpátok részét képező Bucsecs-hegység Padina fennsíkján. Egy magyar turista súlyos sérüléseket szenvedett, de nincs életveszélyben, fia könnyebb karcolásokkal megúszta.

A medve szerdán beesteledés után támadt a magyar sátorozókra. A fiúnak sikerült elmenekülnie és segítséget hívnia, de apját a medve bántalmazta. Életét az idejében közbelépő csendőröknek köszönheti, akiknek sikerült az állatot elkergetniük. A sérült magyar turistát Pucioasa város kórházának sebészeti osztályára vitték, az orvosok szerint állapota stabil, élete nincs veszélyben. A csendőrök szerint a medvét a turisták által a szabadban hagyott élelmiszer vonzotta a helyszínre.

Kevéssel az első támadást követően a medve újabb akcióba kezdett. Ezúttal romániai, Buzau megyei áldozatokat szemelt ki. A házaspár, három- éves gyermekükkel, a gépkocsiban akarta tölteni az éjszakát, így igen nagyot néztek, amikor a medve elterült a motorháztetőn, és a szélvédőn keresztül vette szemügyre a megrémült családot. A tolakodótól őket is a csendőrök mentették meg, akiket a családfő telefonon értesített.

Csütörtökre virradóan a fennsík másik végében elterülő esztenát is meglátogatta egy medve. Az állat az ott tartózkodó juhászt támadta meg, akinek azonban sikerült a támadást visszavernie.

A támadások hírére a hatóságok ismételten felhívták a kirándulók figyelmét arra, hogy lehetőleg ne a vadkempingezést válasszák kirándulásaik során, csoportokban közlekedjenek a hegyekben, és élelmiszert semmiképpen se hagyjanak sátraik közelében.

A Romániában élő több mint ötezer barnamedve évente több alkalommal is emberre támad, s olykor a hegyekhez közeli nagyvárosokba is bemennek kukázni. A támadások nem egy alkalommal a megtámadott személy halálával érnek véget.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.