Férjgyilkosság doronggal, bajonettel

Még a rendőröket is megdöbbentették annak a gyilkosságnak a részletei, amelynek nyomozása akkor kezdődött, amikor a szabolcsi Kisvarsány határában szúrt sebekkel holtan találtak rokonai egy 53 éves férfit.

A nyíregyházi bíróság csütörtökön elrendelte a férje meggyilkolásával gyanúsított L. Istvánné és társa, R. Róbert Miklós előzetes letartóztatását. Mint arról már hírt adtunk, a múlt hét végén halva találták a szabolcsi Kisvarsány külterületén a szomszédos Ilk községbe való 53 éves L. Istvánt.

A nyomozás eddigi adatai szerint L. Istvánné korábban elhatározta, hogy megöli férjét. Unokaöccsének, a gulácsi R. Norbert Miklósnak pénzt ígért, ha segít neki. Az asszony rendőrségi vallomásában - amelyben beismerte tettét - azt mondta: férje vele és négy kiskorú gyermekével erőszakos és durva volt.

Szombat reggel a feleség 30 szem nyugtatót kevert férje kávéjába, majd a legidősebb, 13 éves gyermekkel, Alexszel hárman lovas kocsira ültek, és kimentek az Ilk határában lévő kukoricaföldjükre. L. István addigra már rosszul lett, felesége és fia lefektette, közben az asszony mobiltelefonon hívta R. Norbert Miklóst, aki biciklivel meg is érkezett. A fiút állítólag elküldték a helyszínről.

Elővettek egy bajonettet, de túl életlen volt, ezért egy fadoronggal ütötték a nyelét, amíg be nem hatolt a férfi hátába, illetve mellkasába. Azután kihúzták, és az egészet háromszor megismételték. A halottat szekérre rakták, és egy távolabbi fasorban vitték. Lehúzták gumicsizmáját, iratait szétszórták, hogy úgy tűnjön, rablógyilkosság történt. A pénztárcában talált 120 ezer forintból 100 ezret a nő, a többit társa kapta.

Még visszamentek a bűncselekmény helyszínére, eltüntették a nyomokat, s a gyerekkel együtt a szekérrel hazamentek, gondosan lemosták, a bajonettet és a pénztárcát elásták.

Az asszony bejelentette férje eltűnését a rendőrségen. Másnap rokonokkal keresésére indult, és mintegy véletlenül rábukkant a holttestre. A rendőrségi meghallgatás során hamar ráterelődött a gyanú, mert vallomástétel közben többször ellentmondásba keveredett. Végül beismerte tettét és megnevezte társát is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.