Két mentő, egy halott

Egy súlyos állapotú beteghez riasztották tegnap reggel a mentőket a Vas megyei Mersevátról. A bejelentés szerint a beteg nem lélegzett. Sárvárról és a Merseváthoz közelebb lévő Celldömölkről is küldtek mentőt a helyszínre. Sárvárról - a másiknál jobban fölszerelt - esetkocsit indítottak.

A celldömölki mentő azonban Mersevát előtt a vizes úton megcsúszott, áttért az út bal oldalára, majd egy kukoricatáblába csapódott. A gépkocsivezető súlyos mellkasi és vállsérülést, valamint lábtörést szenvedett. A Sárvárról érkező mentősök a balesetes autó személyzetét kezdték ellátni, a mentésirányítók pedig Pápáról riasztottak egy esetkocsit a merseváti beteghez. Ám mire a mentők a helyszínre értek, már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Puskás Tivadar, az Országos Mentőszolgálat regionális orvos igazgatója arra a kérdésünkre, hogy miért nem a sárvári kocsit irányították a beteghez, és egy másikat a balesethez, azt mondta: a mentésirányítás betartotta a szabályokat, a pápai kocsi így is hamarabb ért a beteghez, mintha a sárvárit küldték volna oda. Hozzátette: a mentők nem felelősek a halálesetért, mert a merseváti beteg már a riasztás időpontjában halott lehetett, hiszen a bejelentés úgy szólt: nincs a betegnek légzése. Puskás Tivadar szerint a rendkívüli helyzetben szabályosan jártak el a mentésirányítók, ezzel együtt az eset minden körülményét meg fogják vizsgálni.

A balesetet szenvedett mentőautó vezetőjét helikopter szállította kórházba. Állapota súlyos, de nem életveszélyes. A baleset körülményeit a rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.