Százmilliós per

Jó hírnevének megsértése miatt százmillió forint megfizetését kéri a bíróságtól Zombor Gábor, Kecskemét fideszes polgármestere egy felirat miatt. A per tegnap kezdődött a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.

Májusban ez volt olvasható egy kecskeméti házon: "Zombor úr! Bűzlik a város a korrupciótól!" Ezután Zombor Gábor - aki országgyűlési képviselő - feljelentést tett becsületsértés miatt. A büntetőügyet az ügyészség megszüntette, mert véleményük szerint a két mondat nem ad alapot arra a következtetésre, hogy a polgármester, valamint az önkormányzat eljárásai korruptak lennének. Ezután a polgármester az önkormányzat nevében polgári keresetet nyújtott be. Az önkormányzatot képviselő jogtanácsos a bíróságon elmondta: a felszólítás egyértelműen a város első emberére és az általa vezetett önkormányzatra utal. Hangsúlyozta: az önkormányzat ilyen támadása nagy fokú versenyhátrányt jelent, és elbizonytalanítja a befektetőket.

A feliratot kihelyező férfi ügyvédje a kereset elutasítását kérte, mert véleménye szerint a város nem azonos az önkormányzattal.

Varga István, aki a feliratot kihelyezte, elmondta: a piacon dolgozik, s tapasztalja, milyen a hangulat a városban, ezért a transzparens kihelyezésében látta az egyetlen megoldást, hogy segítsen a megkeseredett polgárokon. Hozzátette: elgondolkodtató, hogy kinyitotta száját, és egy százmilliós kártérítési pert indítottak ellene. A per szeptemberben folytatódik.

A tárgyaláson megjelent a Jobbik Magyarországért Mozgalom helyi képviseletében néhány tag. Egyikük a tárgyalás elején a bíróságnak bejelentette: a Jobbikot képviselik, mert az alperes a szervezet szimpatizánsa.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.