Hírek

Nem a levegőben robbant fel az Air France gépe. Egy darabban, nagy sebességgel csapódott a vízfelületnek - közölte a vizsgálatot vezető Alain Bouillard, a légi baleseteket vizsgáló francia hivatal (BEA) illetékese. A francia légitársaság Rio de Janeiróból Párizsba tartó gépe június 1-jén zuhant le 1500 kilométerre a brazil partoktól; a szerencsétlenségben 228 ember vesztette életét. (MTI)

Salinger nem engedi. Nem jelentetheti meg Amerikában J. D. Salinger Zabhegyező című műve folytatásaként írt regényét a svéd Fredrik Colting - így döntött egy manhattani bíróság. Az indoklás szerint a svéd "lenyúlta" Salinger stílusát és művének főhősét. A kiadás leállítását a 90 esztendős Salinger kérvényezte, aki még Steven Spielbergnek is nemet mondott évekkel ezelőtt. Az 1951-ben megjelent Zabhegyezőt több mint 35 millió példányban adták el a világon. (MTI)

Tragikus fürdőzések Borsod-Abaúj-Zemplénben: mindkét esetben tizenéves fiú az áldozat. Hernádcéce külterületén a Hernádban fürdőzött egy család. Az úszni nem tudó gyerekek a meder szélén játszottak. Egy 14 éves fiút elvitt a sodrás, anyja sem tudta kimenteni. Eddig nem találták meg a gyereket. A másik baleset a Miskolc melletti Csorba-tónál történt. Egy fiatalokból álló társaság egyik tagja tizenöt méterre a parttól eltűnt a vízben. A 17 éves szirmabesenyői fiú holttestét negyedóra alatt megtalálták. Ezen a nyáron négyen haltak meg fürdőzés közben a megyében. (MTI)

Yoko Ono, John Lennon özvegye pert nyert a bostoni bíróságon: ő a jogos tulajdonosa annak a videofelvételnek, amelyen a néhai Beatles-sztár látható komponálás közben, marihuánás cigarettával a szájában. Az 1970-ben készült felvételen John Lennon azt javasolta, keverjenek LSD-t Richard Nixon amerikai elnök teájába - mondták a filmet ismerő szemtanúk. (MTI)

Védett mocsári teknősöket pusztítottak el az orvhalászok a Békés megyei Biharugrán egy halastóban. A Körös-Maros Nemzeti Park munkatársa tett bejelentést a rendőrségen arról, hogy a település külterületén úgynevezett meslenchálót talált, amelyből tíz, több napja elhullott mocsári teknős került elő. A teknősök együttes természetvédelmi eszmei értéke 100 ezer forint. A rendőrség természetkárosítás miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. (MTI)

Tizennyolcra emelkedett a viareggiói vonatszerencsétlenség halálos áldozatainak száma. Egy felnőtt és két kisgyermek is belehalt az égési sérülésekbe. A nyugat-toscanai üdülőhely pályaudvarán keddre virradóra egy tehervonat kisiklott, majd két, cseppfolyós földgázzal feltöltött tartálykocsija kigyulladt és felrobbant. (MTI)

Kislányt fojtott meg Floridában egy 2,5 méter hosszú burmai óriáskígyó, amely terráriumából kiszökve éjjel támadta meg a gyerekszobában alvó kétéves gyermeket. Az engedély nélkül tartott hüllő a gyermek szobájába kúszott. A HSUS amerikai állatvédő szervezet szerint az Egyesült Államokban 1980 óta 12 embert, köztük 5 gyermeket öltek meg óriáskígyók. (MTI)

Korrupcióval vádol több autópályarendőrt a miskolci nyomozó ügyészség; a két évig tartó nyomozás befejezéseként összesen 21 ember ellen emeltek vádat, közülük 16 rendőr. A vád szerint a 16 rendőr több mint félszáz esetben hamisította meg a rendőri jelentéseket vagy a baleseti helyszíni szemle jegyzőkönyveit. Az ügyben közreműködő vállalkozók és alkalmazottjaik pedig több mint hét év szabadságvesztést is kaphatnak vesztegetés és csalás miatt. Valamennyi vádlott szabadlábon védekezik. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.