Adócsaló fociklub

Adó- és társadalombiztosítási csalás, jogosulatlan gazdasági előny megszerzése bűntette, valamint magánokirat-hamisítás és a számvitel rendje megsértésének vétsége miatt csütörtöki jogerős ítéletében bűnösnek mondta ki a Szegedi Ítélőtábla a Békéscsaba egykori első osztályú futballcsapatát működtető Előre FC Kft. volt ügyvezető igazgatóját és könyvelőjét. Ezért Kerekes Györgyné volt vezető 1 év 6 hónap börtönbüntetést kapott, amit 3 évi próbaidőre felfüggesztettek, míg Óré András 1 év szabadságvesztést kapott 2 évre felfüggesztve - tudtuk meg Bátyi Zoltán szóvivőtől.

Kerekesné 2002-2004 között több külföldi labdarúgóval kötött szerződést. A labdarúgóknak a klub havi rendszerességgel előleg, illetve elszámolási előleg címén fizette ki járandóságukat. Azonban az adó- és járulékkötelezettség eltitkolása érdekében, a gazdasági év végén, az előleg címén kifizetett összegeket Kerekesné papíron a külföldi játékosoktól visszavételezte a pénztárba. A fiktíven visszavételezett pénzek révén a társaság pénztára magas, valójában csak papíron létező pénzkészletet mutatott. Ennek nyomán az ügyvezető, ugyancsak fiktíven, 16,3 millió forint tagi kölcsönt "visszafizetett" a kft. tulajdonosainak.

A személyi jövedelemadó és a társadalombiztosítási járulékok tekintetében valótlan tartalmú adóbevallásokat nyújtottak be az APEH-hoz 2002-ben és 2003-ban. Így 2002-2004 között 32 millió forint személyi jövedelemadóval és társadalombiztosítási járulékkal csökkentették az állam adóbevételét.

A Szegedi Ítélőtábla Kerekes Györgynét azért is felelősségre vonta, amiért a 2004/2005-ös szezonra a Békés Megyei Önkormányzattal kötött eredményességi támogatást nem a megjelölt célra, hanem az Előre FC Kft. egyéb kiadásaira fordította.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.