Menj szűrésre - szerezz pénzt a kórházadnak!

Összesen mintegy 15 millió forint adományt gyűjtött a helyi lakosság az ország négy nagyváros - Kaposvár, Debrecen, Nyíregyháza, Szombathely - kórházainak. Szokatlan módon egy gyógyszergyár, a Richter hívta a Tégy az egészségért, tegyünk a közösségért! elnevezésű jótékonysági játékra a nagyvárosok lakóit, mondván: menj szűrésre és szerezz pénzt a kórházadnak.

A játék keretében a cég valamennyi helyszínen kétmillió forintot ajánlott fel a helyi egészségügyi intézménynek, de az összeget a helyi családok növelhették, ha részt vettek a Richter és a kórház által közösen szervezett szűrővizsgálaton vagy egészségvédő előadáson. A szűrésre érkezéskor valamenynyi résztvevő pontgyűjtő füzetet kapott, amelyben a részvételért járó első pont már benne volt. Ezen felül valamennyi ellenőrző vizsgálatért, tanácsadáson való részvételért vagy egy-egy előadás meghallgatásáért, teszt kitöltéséért, vagy a fitneszeszközök használatáért további adománypontok jártak.

A játék pontjait a füzet egy perforált oldalára gyűjtötték a látogatók. Ezeket a nap végén begyűjtötte a Richter helyi segítője, a füzet egyéb részeit pedig a látogató megőrizhette, illetve saját szűrőadataival átadhatta a háziorvosának.

A Richter a résztvevők pontjait háromszáz forintos áron "váltotta", az így összegyűjtött adományt pedig aznap átadta a helyi kórháznak. A kaposváriak 3,4 milliót, a debreceniek az onkológiai klinikájuknak 3,6 milliót, a nyíregyháziak 3,9 milliót, a szombathelyiek 3,7 milliót gyűjtöttek össze. A program keretében tízezer ember vett rész szűrővizsgálatokon, és csaknem másfél ezren voltak olyanok, akiknek épp jókor jött a figyelmeztetés, mert találtak betegségre utaló, kezelést igénylő elváltozásokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.