Lakókocsit borított fel a szél Horvátországban

Az orvos- és a közlekedésmeteorológiai előrejelzéseket igazolta a tegnapi baleseti statisztika. A hét végén hazánkat és a környező országokat elérte a hidegfront, az erre érzékenyek idegesebbek, ingerlékenyebbek lehettek a megszokottnál. A zivatarok, záporok környezetében a csúszós utak nehezítették az autósok dolgát, a hirtelen csökkenő látótávolság és a reflexidők meghosszabbodása pedig tovább növelte a balesetveszélyt.

A közlekedés körülményeinek romlása a front élettani hatásaival párosulva nagyobb balesetveszélyt eredményezett, ezt csak fokozta a lökésszerű, megerősödő szél. A Magyarországon bekövetkezett számos baleset mellett, tőlünk délre is veszélyes helyzeteket okozott a zord időjárás az utakon.

Az erős szél miatt felborult egy magyar lakókocsi vasárnap Horvátországban, Zára közelében, ahol éppen a viharos időjárás miatt terelték el az A1-es autópálya forgalmát - közölte honlapján a Vecernji List napilap. Az erős szél miatt még reggel lezárták a Zágráb-Split- Dubrovnik autópálya Maslenica és a Sveti Rok-alagút közötti szakaszát, a forgalmat a D54-es főútra terelték át.

A hidegfrontra érzékenyek egyébként levertséget érezhettek a hét végén. Fejfájás is gyötörheti az érzékenyeket, az ingadozó vérnyomás miatt pedig a rossz közérzet is jellemző. Talán ennek is tulajdonítható, hogy 24 óra alatt három súlyos közlekedési baleset történt a 33-as főút hajdú-bihari szakaszán, ebből két halálos kimenetelű. A helyszínen belehalt sérüléseibe egy nő, aki autójával egyelőre tisztázatlan okból fának csapódott Zalaszentgyörgy és Zalacséb között szombat délután. Mentőhelikopter szállította a szombathelyi kórházba azt az életveszélyesen megsérült férfit, aki a 86-os főúton Páli térségében autóbalesetet szenvedett szombaton. Szörnyethalt egy 36 éves férfi, aki kocsijával diófának ütközött vasárnap Fertőd térségében.

Részegen akarta átúszni a Balatont

A viharossá vált szél miatt a vízi rendészet munkatársainak három üzemképtelenné vált hajót is ki kellett menteniük, összesen hét emberrel a fedélzeten, a Balatonból a hét végén. Az alsóőrsi rendőrkapitányság vizsgálja egy 51 éves férfi rendkívüli halálának körülményeit is, aki a tóba fulladt. A feltételezések szerint ittas volt, és a tó átúszására készült, amikor péntek délután eltűnt az ismerősei szeme elől. A holttestét még aznap megtalálták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.