Kokaint sodor a tenger

Dánia északnyugati partjainál és a svédországi Grebbestad városánál a hét vége óta szokatlanul sok turista jelenik meg, és érdekes módon mindannyian azonnal a tengerpartra sietnek. Lejutni azonban reménytelen, mert a svéd rendőrség szép szóval, de határozottan mindenkit eltanácsol.

A heves érdeklődés oka, hogy szombaton a norvég határtól alig 40 kilométerre fekvő Grebbestad tengerpartján egy kiló vegytiszta kokaint sodort ki a tenger. "Valahol Dánia északnyugati partjainál" pedig ismeretlen menynyiséget. A kábítószer víz- és viharálló csomagolásban van. Egy kiló utcai értéke egymillió korona, azaz 26 millió forint.

Mivel Dániában már tavaly is történt - akkor hét kiló heroinnal - hasonló eset, mindenki tudja, mire lehet számítani. (Akkor csak komoly rendőri erők mozgósításával, a katonaságtól kölcsönkért terepjárók bevetésével és óriási költségek árán tudták az érdeklődőket távol tartani.) Most nem is közölték a lelet pontos helyét.

Svédországban még nem fordult elő hasonló eset. Az itteni rendőrség feltételezése szerint a kisodort kokain csak egy része egy nagyobb szállítmánynak. Nyilván valaki valamiféle vészhelyzetben a tengerbe dobhatta. Vagyis még várható hasonló "tengeri szállítmány".

A svéd és a dán hatóságok a hét végén egyébként vitába keveredtek egymással: Koppenhága önkormányzata holland mintára engedélyezni akarja a hasis és a marihuána szabad kereskedelmét, ezt a svédek nagyon hevesen ellenezik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.