Sikkasztási vád a CKÖ-nél

Vádat emelt a Zala Megyei Főügyészség a nagykanizsai cigány kisebbségi önkormányzat (CKÖ) két egykori alkalmazottja ellen. A vád szerint 2006-ban csaknem egymillió forintot sikkasztottak a kisebbségi önkormányzat pályázati pénzeiből - tájékoztatta lapunkat Pirger Csaba, a megyei főügyészség szóvivője. Megtudtuk: egy névtelen feljelentés nyomán, tavaly őszszel kezdett nyomozni a rendőrség.

A vádirat szerint az alkalmazottak - a CKÖ vezetésének, tisztségviselőinek tudta nélkül - hamis szerződések és elszámolások, fiktív számlák alapján 2006-ban pénzt utaltak egy hozzájuk kötődő civil szervezetnek abból az összegből, amit a kisebbségi önkormányzat nyert az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány pályázatán. Ezután a civil szervezet számlájáról leemelték a pénzt. A történtek miatt csalás és magánokirat-hamisítás vádjával állítják bíróság elé a CKÖ két egykori adminisztrátorát.

Teleki László, a helyi CKÖ elnöke, szocialista országgyűlési képviselő, romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott tudósítónk érdeklődésére közölte: a visszaélések gyanúját maguk észlelték először, s erről bejelentést is tettek a nagykanizsai jegyzőnél. Azóta - tette hozzá a politikus - viszszamenőleg átvilágították a kisebbségi önkormányzat gazdálkodását, de más szabálytalanságot, visszaélést nem találtak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.