Elvette a rendőr pisztolyát

Egy verekedés miatt kihívott rendőrökre támadtak helybeliek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán, egyiküktől a fegyverét is elvették.

Az eset még kedden történt, de a megyei főügyészség csak pénteken hozta nyilvánosságra a történteket. Martossy György, az ügyészség szóvivője közölte: négy sárospataki rendőr érkezett a helyszínre, felszólításukra a verekedők szétszéledtek, ám néhány perc elteltével a 32 éves V. B. fenyegetőzve elindult az egyenruhások felé, nadrágzsebében kés volt, amit nem volt hajlandó átadni a rendőröknek. Ezért a járőrök vele szemben testi kényszer alkalmaztak és megkezdték a megbilincselését.

Ám a helyszínre érkezett a gyanúsított élettársa, valamint tizenöt éves fia, és a rendőrökre támadtak. A nő kutyáit is a járőrökre uszította, azokat csak gázspray használatával tudták maguktól távol tartani a rendőrök. V. B. - a zűrzavart kihasználva - kiszabadult az egyenruhások szorításából, egyiküket a földre lökte, majd a pisztolytáskájából kirántotta annak fegyverét, és a rendőrökre szegezte. Az egyik járőr azonban lefújta gázspray-vel, ennek hatására elejtette a fegyvert, majd élettársával és fiával együtt a lakásukban kerestek menedéket.

Erősítés érkezett: V. B.-t és fiát előállították a sárospataki rendőrkapitányságra. A 32 éves férfit pénteken a miskolci városi bíróság egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.