Hírek

Megszökött az emberrablóktól. A kiszabadítására indított rendőrségi akció közben sértetlenül megszökött elrablóitól az a vállalkozó, akit még kedd este hurcolt el egy üzleti megbeszélésről hat férfi. A vállalkozó az egyik ismerősével megbeszélt találkozóján több tagbaszakadt férfi jelent meg. "Nem szabad akaratomból szállok be abba az autóba" - csupán ennyit tudott mondani, mielőtt elrablói autójukba tuszkolták volna. Ismerőse azonnal értesítette az érdi rendőrkapitányságot. A rendőrség szerdára virradó éjszaka rajtaütött az emberrablókon. Az akció közben a túsznak sikerült megszöknie. Lapzártánkig hat gyanúsítottat vettek őrizetbe. Információink szerint az emberrablók négymillió forintot követeltek a vállalkozó szabadon bocsátásáért. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság ma számol be az ügy és az emberrablók elfogására több megye rendőrségének bevonásával végrehajtott akció részleteiről. (Népszabadság)

Gyorshajtási rekordot állított fel a 49-es számú főúton egy autós, aki az 50 kilométeres korlátozás ellenére óránkénti 142 kilométeres sebességgel hajtott; a sofőr csúcsbüntetésre számíthat a rendőrségtől - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtóügyeletese tegnap. A közlekedési szabályokat semmibe vevő gépkocsivezetőt a főút ökörítófülpösi, belterületi szakaszán mérték be a rendőrök - mondta Fülöp Gergely szóvivő. A százados hozzátette: a jelentős sebességtúllépésért a személygépkocsi vezetője 300 ezer forintos közigazgatási bírságra számíthat. (MTI)

Súlyosan megsérült két munkás a fővárosban. Súlyos sérülésekkel szállították kórházba szerdán azt a két munkást, aki a főváros két különböző pontján, munkavégzés közben lezuhant az állványzatról. Egyikük a X. kerületben, a Kőbányai út melletti építkezésen zuhant a mélybe, a másik munkás a VIII. kerületben, a Kisfaludy úti építkezésen sérült meg. (MTI)

Tizenkét kilogramm heroint találtak Röszkén kedden az esti órákban, átkelőhely belépő oldalán egy lengyel személygépkocsiban, egy szerb állampolgárnál - közölte Éberhardt Gábor, a szegedi határrendészeti kirendeltség vezetője szerdán. A belépésre jelentkező, Lengyelországban élő középkorú szerb állampolgárságú férfi járművében az útlevélkezelő utólagos átalakítások nyomait fedezte föl, ezért a pénzügyőrök vizsgálatát kérte - mondta az alezredes. A gépkocsi szigorított ellenőrzésénél a pótkerék alatt kialakított üregben 23 csomagban összesen 12 kilogramm nagy tisztaságú heroint találtak. A kábítószer piaci értéke 170-200 millió forint. (MTI)

Megijedt ló okozott baleset a diósgyőri várban. Két gyermek és egy felnőtt is megsérült, amikor baleset történt tegnap Miskolcon a diósgyőri várban, ahol egy ló megijedt és nekiugrott a kordonnak. Egy gyermekrendezvény már épp a vége felé járt, vonultak le a lovasok. Az egyik ló azonban - feltehetően a gyerekek zsibongásától - megrémült és nekiugrott a kordonnak. A kordon rádőlt a nézőkre, három ember megsérült, őket kórházba szállították. Egy pedagógusnő, aki a hátát, derekát fájlalta, ketten gyerekek. Egyiküknek feltehetően csonttöréses sérülése van. (MTI)

Dedikálás. Az ünnepi könyvhét keretében Kácsor Zsolt, lapunk munkatársa Debrecenben és Budapesten dedikálja Barbarus című könyvét, amely tavaly jelent meg az Athenaeum Kiadó gondozásában. A debreceni dedikálás június 6-án, szombaton 15 órától lesz a főtéren, az Egymalom Antikvárium sátrában. Budapesten a Vörösmarty téren június 7-én, vasárnap 15 órától várják a Barbarus olvasóit az Athenaeum Kiadó pavilonjánál. (Népszabadság)

John Lukacs Isten velem című könyvének bemutatója június 5-én, péntek délután 4 órakor lesz a Petőfi Irodalmi Műzeumban (Budapest, V. Károlyi Mihály utca 16.). A magyar származású amerikai történésszel Barna Imre, az Európa Könyvkiadó igazgatója és M. Nagy Miklós, a kiadó főszerkesztője beszélget. Közreműködik: Lengyel Ferenc színművész. (Népszabadság)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.