Zenemaraton és viharszimuláció gyereknapon

Programok sokaságával várja a gyerekeket vasárnap a Millenáris: Haydn zenéjét és a gyermeknapot kötik össze. A zeneszerző halálának 200. évfordulóján világszerte megemlékezéseket tartanak, a Millenárison a legkisebbeket szeretnék fogékonnyá tenni a klasszikus zene iránt. Gyereknapi zenemaratont tartanak, ahol szülők és gyerekek Haydn műveit hallgathatják, de nem a hagyományos módon, hanem különféle stílusú együttesek, előadók feldolgozásában.

A legkisebbeket természetesen más zenés gyermekprogramok is szórakoztatják. Többek között Halász Judit, az Óbudai Danubia Zenekar és a Sebő-együttes lép fel. Este pedig - már inkább a szülőkre gondolva - a Nemzeti Filharmonikus Zenekar Kocsis Zoltán vezényletével egyedülálló zenei kísérletet ad elő Szakcsi Lakatos Béla közreműködésével.

Gyereknapi zenemaratont tartanak, ahol szülők és gyerekek Haydn műveit hallgathatják, de nem a hagyományos módon, hanem különféle stílusú együttesek, előadók feldolgozásában.
Gyereknapi zenemaratont tartanak, ahol szülők és gyerekek Haydn műveit hallgathatják, de nem a hagyományos módon, hanem különféle stílusú együttesek, előadók feldolgozásában.

A Kossuth teret is újra birtokukba vehetik a gyerekek. A kisebbeket bohócok várják, a nagyobbak pedig versenyezhetnek, hogy bekerülhessenek a szuper csapatba. Ehhez tíz játékos próbát kell teljesíteni, melyek során szakemberek irányításával gyakorolhatják, miként kell viselkedni katasztrófák, vészhelyzetek esetén. A tűzoltókkal kipróbálhatják a tűzoltófecskendő használatát, a mentősöktől alapvető elsősegélynyújtást tanulhatnak, a rendőröktől pedig a legfontosabb közlekedési szabályokat ismerhetik meg egy mini KRESZ-pályán. Az Országos Meteorológiai Szolgálat egy teljes meteorológiai állomást mutat be a helyszínen, melynek segítségével az egész ország területén követhető az időjárás változása. A gyerekek viharszimulációs játékok segítségével tanulhatják meg a legfontosabb viharjelzéseket.

A gyereknap tiszteletére a Zöld Pardon is szakít a hagyományaival. A tizenévesek szórakozóhelye egy napra a gyerekeké lesz. A programok között többek között bohóctorna, Interaktív mese, a Szeleburdi Bohóczenekar, bábműsor, papírsárkány-készítés, kézműves foglalkozások, kincsvadászat szerepelnek.

Természetesen még több tucat program várja a gyerekeket országszerte. (M. D.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.