A hónap növénye
Rebarbarás linzer
A szokásos omlós tésztát (3 rész liszt, 2 rész vaj, 1 rész cukor, szükség szerint tejföl) tepsibe simítjuk. A rebarbarát meghámozzuk (ez a legmacerásabb rész), daraboljuk, vaníliás cukros, citromos lében két percig pároljuk, és a pitére terítjük. 180 fokon, általános vagy légkeveréses programon aranysárgásra sütjük, ez maximum 10 perc. Ekkor két módszer van:
a) ráöntünk 2 tojásból, 3 deci tejszínből és 2 evőkanál cukorból, cseppnyi rumaromából kevert öntetet, és 10 percig tovább sütjük.
b) készre sütjük, hagyjuk kihűlni. Eperízű zselatinnal felöntjük, vigyázva, hogy ne ázzon el. Dermedésig várni kell a szeleteléssel. Mentalevél illik hozzá.
Bent: Korallbogyó
A csinos növényke a déli féltekéről került Európába. A legismertebb kúszó bogyónövény, a Nertera granadensis bár Ausztrália környékén őshonos, de igazán jól érzi magát Magyarországon is. Nyáron a szabadba lehet telepíteni, de ha megjelennek a bogyói, gyorsan a szobába, védett helyre kell vinni.
Kint: Napraforgó
Sokféle dísznapraforgó létezik, vannak sárga, narancs, vörös szirmú, magányosan álló vagy csokros változatai. Hatalmas, akár 2-2,5 méteres termetével óriásként pompázik bármilyen egynyári parcellában. Ha sikerül termést is érlelni, a madarak boldogan elcsipegetik.