Elfogták a meszesi gyilkosság gyanúsítottjait

Pécsett előzetes letartóztatásba helyeztek két férfit és egy nőt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy januárban megöltek egy idős asszonyt a város meszesi lakótelepén. A halottat vizsgáló háziorvos nem vette észre az aszszony testét borító gyilkos késszúrásokat, emiatt a rendőrség késve kezdhette el a nyomozást.

A rendőrök gyilkossággal gyanúsítják a 40 éves F. Pétert, a 27 éves B. Pétert, valamint a 29 esztendős K. Tímeát. A bűnjelek és tanúvallomások alapján hárman január 14-én megöltek egy 67 éves, egyedül élő aszszonyt. A halottra a szomszédok törték rá az ajtót, majd hívták a gyermekeit és az orvost.

A 2001 óta praktizáló orvos nem vette észre, hogy az idős nőt összeszurkálták, s úgy vélte, hogy volt betege halálát agyvérzés okozhatta. Az utasítására azonban a Baranya Megyei Kórház patológusai két nappal később megvizsgálták a tetemet, s a patológusok 15 szúrt sebet találtak az áldozaton. Erről értesítették a rendőrséget, ám addigra kitakarították az asszony lakását, így akaratlanul eltüntették a gyilkosság nyomait.

A nyomozás komoly hátrányból indult, ám mostanra - úgy tűnik - sikerült ezt ledolgozniuk: szombaton őrizetbe vették a gyilkosság gyanúsítottjait. Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a három büntetett előéletű, Pécsett élő gyanúsított ismerte áldozatát. Az eddigi adatok alapján haszonszerzési céllal törtek rá az idős asszonyra. A gyanúsítottak tagadnak, a bíróság ennek ellenére hétfőn mindhármukat előzetes letartóztatásba helyezi.

A háziorvost az ÁNTSZ korábban figyelmeztetésben részesítette.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.